Bakarsınız bir gün İngilizlere bile uzlaşma dersi veririz

Türkiye'de iktidarla muhalefet asgari müştereklerde bile uzlaşamıyorlar diye çok fazla kederlenmeyelim...

Duygusallıktan en uzak toplum olarak bilinen İngilizlere bir bakın, moraliniz düzelir. "Brexit" diye bilinen olay İngiltere'nin geleceğini sarsıyor ama iktidardaki Muhafazakârlar ile muhalefetteki İşçi Partisi, hâlâ bir asgari müşterekte anlaşamadılar.

Amerika'nın hali
Ya da dünyanın kabadayısı rolündeki süper devlet Amerika Birleşik Devletleri'nin bugünkü perişan haline bir bakın... Milyarder diye bilinen ama aslında müflis olduğu anlaşılan Donald Trump'ın Başkanlığındaki Amerika'nın hangi gün hangi belaya bulaşabileceğini kimse kestiremiyor? İran'la bir sıcak savaş mı, yoksa Çin'le ticaret savaşı mı öncelikli konu acaba? Eğer konu toplumun siyaseten kamplaşmasıysa, şu anda Amerikalılar tabanda da tavanda da birbirlerine adeta düşmanlar... Bu arada hemen her gün birileri otomatik silahlarla okullara, kiliselere, havralara dalıp katliam yapıyor.


YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Atatürkçüleri tasfiye etti, FETÖ’cüleri aday yaptı’ 15 Nisan 2023 | 554 Okunma FETÖ ve PKK’nın adayı belli, sizin adayınız kim? 14 Nisan 2023 | 574 Okunma CHP’den ‘PKK ile müzakere’ sözü 13 Nisan 2023 | 656 Okunma Erdoğan arayı gittikçe açıyor 12 Nisan 2023 | 1.881 Okunma Atatürk’ün kurduğu partide Atatürkçü aday yok 11 Nisan 2023 | 536 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar