Ayrılan yollar

86 yaşında hayata veda eden Oğuzhan Asiltürk, Türk siyasetine ciddiyet ve sorumluluk katan isimlerden biriydi. Rahmetli Necmettin Erbakan son ana kadar hep ona güvenirdi. Çok partili demokratik hayatımıza ciddiyet, sorumluluk ve renk katan isimler...

86 yaşında hayata veda eden Oğuzhan Asiltürk, Türk siyasetine ciddiyet ve sorumluluk katan isimlerden biriydi. Rahmetli Necmettin Erbakan son ana kadar hep ona güvenirdi.
Çok partili demokratik hayatımıza ciddiyet, sorumluluk ve renk katan isimler birer birer gözümün önünden geçiyor. Osman Bölükbaşı, Celal Bayar, Turan Güneş, İsmet İnönü, Süleyman Demirel ve diğerleri gerçekten ülkeye büyük hizmetler ettiler. Bunların çoğu ile kişisel diyaloglar da kurdum. Bülent Ecevit, Nihat Erim, Faik Ahmet Barutçu, Turhan Feyzioğlu unutmadığım isimlerdendir.
Son dönemde AK Parti'nin kuruluşu ile demokratik siyasette yeni bir yol açıldı. Bu olay rahmetli Erbakan'la Erdoğan'ın arasının açılması olayı değildir. AK Parti'yi kuran dörtlü, ülke için yeni bir arayışın işaretini vermişlerdir. Gerçi Türk siyasetinde yol ayrılıkları çok fazladır. Örneğin İnönü ile Bülent Ecevit'in ayrılıkları buna tipik bir örnektir. Veya Turgut Özal'a Mesut Yılmaz'ın baş kaldırıp kendi yolunu seçmesi yine ilgi çekici bir örnektir.
Ancak bugün anlamakta zorlandığım durum...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Atatürkçüleri tasfiye etti, FETÖ’cüleri aday yaptı’ 15 Nisan 2023 | 554 Okunma FETÖ ve PKK’nın adayı belli, sizin adayınız kim? 14 Nisan 2023 | 574 Okunma CHP’den ‘PKK ile müzakere’ sözü 13 Nisan 2023 | 656 Okunma Erdoğan arayı gittikçe açıyor 12 Nisan 2023 | 1.881 Okunma Atatürk’ün kurduğu partide Atatürkçü aday yok 11 Nisan 2023 | 536 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar