Avrupa’nın enerji kâbusu ve Erdoğan’ın liderliği

Rusya-Ukrayna Savaşı giderek Avrupa için bir kâbus haline dönüşüyor. Bir hafta içinde Rusya'nın iki defa vanaları tamir etme bahanesiyle gaz akışını yavaşlatması, özellikle Almanya'yı paniğe...

Rusya-Ukrayna Savaşı giderek Avrupa için bir kâbus haline dönüşüyor. Bir hafta içinde Rusya'nın iki defa vanaları tamir etme bahanesiyle gaz akışını yavaşlatması, özellikle Almanya'yı paniğe sevk etti. Almanlar gaz akışının durdurulması halinde önümüzdeki kış ne yapacağını planlamaya çalışıyor.
Bu arada kömürü yeniden devreye sokma çabaları yoğunlaşmış durumda. Tabii Avrupa'nın halini anlamak hiç kolay değil. Rusya'ya ambargoyu koyan kendileri, sonra gaz akışı yavaşladı diye ağlayan yine kendileri. Uyguladıkları yaptırımlarla petrol fiyatını artırıp Putin'in ekmeğine yağ süren de onlar. Eğer Avrupa çökecekse akılsızlıktan çökecek.

TEŞEKKÜR ÜSTÜNE TEŞEKKÜR
Putin'in Avrupa'yla çocukla oynar gibi oynaması, dünyada Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ilginin artmasına neden oluyor. Çok değil daha yakın zamanda 6'lı masadan, "Rusya'ya ambargo uygulayalım, AB ile birlikte hareket edelim" sesleri yükseliyordu. CHP medyası da bu sese destek veriyordu.
Burada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliği devreye girdi. Şimdi AB ve ABD, Cumhurbaşkanı...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Atatürkçüleri tasfiye etti, FETÖ’cüleri aday yaptı’ 15 Nisan 2023 | 554 Okunma FETÖ ve PKK’nın adayı belli, sizin adayınız kim? 14 Nisan 2023 | 574 Okunma CHP’den ‘PKK ile müzakere’ sözü 13 Nisan 2023 | 656 Okunma Erdoğan arayı gittikçe açıyor 12 Nisan 2023 | 1.882 Okunma Atatürk’ün kurduğu partide Atatürkçü aday yok 11 Nisan 2023 | 536 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar