Asgari ücrette rekor artış

Dün tüm Türkiye, açıklanacak asgari ücret rakamına kilitlenmişti. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, asgari ücreti 8 bin 506 TL olarak açıkladı. Bu yaklaşık olarak yüzde 55'lik rekor bir artışa denk...

Dün tüm Türkiye, açıklanacak asgari ücret rakamına kilitlenmişti. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, asgari ücreti 8 bin 506 TL olarak açıkladı. Bu yaklaşık olarak yüzde 55'lik rekor bir artışa denk geliyor. Tüm kesimleri memnun eden bir karar oldu. Bu artış sadece asgari ücretlileri değil tüm memurları-işçileri ve emeklileri yakından ilgilendiriyor.
Dün önemli bir haber de Merkez Bankası'ndan geldi. MB de faizi değiştirmeyerek yüzde 9'da bıraktığını açıkladı. Eğer fiyatlardaki mantıksız yükseliş durursa ve fırsatçılara göz açtırılmazsa asgari ücretteki bu rekor artış, vatandaşın derdine derman olmuş gibi duruyor.
Dün yazdım ama tekrar etmekte fayda görüyorum. Asgari ücrette yapılan artışın enflasyon karşısında erimemesi için fırsatçılara asla göz açtırmamak gerekir. Ellerinde yeni etiketlerle ücret artışlarını bekleyen fırsatçı perakendecilere ve açgözlü tedarikçilere en ağır yaptırımlar gelmeli.

DOLAR İLLETİNDEN KURTULMALIYIZ
Diğer yandan tüm dünyayı saran enflasyon yangınını söndürmenin tek yolu da Amerikan Doları...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Atatürkçüleri tasfiye etti, FETÖ’cüleri aday yaptı’ 15 Nisan 2023 | 554 Okunma FETÖ ve PKK’nın adayı belli, sizin adayınız kim? 14 Nisan 2023 | 574 Okunma CHP’den ‘PKK ile müzakere’ sözü 13 Nisan 2023 | 656 Okunma Erdoğan arayı gittikçe açıyor 12 Nisan 2023 | 1.882 Okunma Atatürk’ün kurduğu partide Atatürkçü aday yok 11 Nisan 2023 | 536 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar