Amerikan derin devleti FETÖ’yü korudukça Trump Türkiye’ye yakın duramaz

Atanmışların seçilmişler karşısındaki konumları teoride başka pratikte başka anlamlar taşır. Çünkü teoriye göre atanmışları seçilmişler atar. Yani son sözü seçilmişler söyler demokrasilerde.

Sözü geçmiyor
Ama pratikte durum çok farklıdır.
Örneğin şu anda Amerikan Başkanı olan Donald Trump, mücadele ettiği olguların başında, sol eğilimli Demokratlar yanında "Derin Devlet"i de (Deep State) gösteriyor.
Bu mücadelede kimin kazançlı çıktığı ise kolayca görülebilir.
Örneğin Trump Başkan olarak "Artık DEAŞ tehlikesi yok olduğu için Amerikan askeri varlığı Suriye'den tamamen çekilecek" diye aylar önce açıklama yapmıştır. Buna karşı Amerikan derin devleti, Suriye'deki Amerikan askeri varlığını takviye etmiştir.

FBI ve CIA
Derin devlet sadece askeri karar merkezlerinden ve generallerden oluşmuyor.
Örneğin istihbarat örgütleri olan FBI ve CIA da birer derin devlet organıdırlar.
Amerikan seçilmişleri demokratik diplomasinin gereklerine uyarak müttefikleri ile ortak yapılar kursalar bile, bu derin devlet oluşumları müttefik devletlerin içlerini boşaltmayı ve hatta askeri darbeler yaptırmayı hiç ihmal etmezler.


YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Atatürkçüleri tasfiye etti, FETÖ’cüleri aday yaptı’ 15 Nisan 2023 | 554 Okunma FETÖ ve PKK’nın adayı belli, sizin adayınız kim? 14 Nisan 2023 | 574 Okunma CHP’den ‘PKK ile müzakere’ sözü 13 Nisan 2023 | 656 Okunma Erdoğan arayı gittikçe açıyor 12 Nisan 2023 | 1.882 Okunma Atatürk’ün kurduğu partide Atatürkçü aday yok 11 Nisan 2023 | 536 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar