Amerika’da istikrarsızlık

Gezi kalkışmasıyla bilinen ve Osman Kavala'nın adının merkezinde bulunduğu 17 sanıklı dava nihayet sonuçlandı. Bu yazı yazıldığı sırada haber ajansları kararı...

Gezi kalkışmasıyla bilinen ve Osman Kavala'nın adının merkezinde bulunduğu 17 sanıklı dava nihayet sonuçlandı. Bu yazı yazıldığı sırada haber ajansları kararı açıklamıştı.

KAVALA İÇİN KARAR
Kavala için ağırlaştırılmış müebbet cezası verildi.
Ancak mevcut infaz kanununa göre Kavala'nın kaç yıl yatacağı üzerine hukukçular tartışıyor.
Gezi kalkışması, küresel güçlerin Türkiye'ye açtığı savaşın dönüm noktasını temsil ediyor. 15 Temmuz dahil her türlü saldırı bu dönüm noktasından sonra geldi.
Yargının ve devletin bütün baskılara rağmen Kavala konusunda gösterdiği bu kararlılık, saldıran güçlere bir meydan okuma olarak da görülebilir.
Türkiye artık kolay kolay beşinci kol faaliyeti yapılacak bir ülke değil.

ELON MUSK VE TWİTTER
Bu arada Amerika kendi içindeki beşinci kol faaliyetleriyle uğraşmakta. Küreselcilerin algı operasyonu ve sansür merkezine dönüşen Twitter'ın yönetim kurulu, satış meselesini görüşmek için Elon Musk ile masaya oturmaya hazırlanıyor.
Amerika ifade özgürlüğünün en üst seviyede olduğu eski...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Atatürkçüleri tasfiye etti, FETÖ’cüleri aday yaptı’ 15 Nisan 2023 | 552 Okunma FETÖ ve PKK’nın adayı belli, sizin adayınız kim? 14 Nisan 2023 | 574 Okunma CHP’den ‘PKK ile müzakere’ sözü 13 Nisan 2023 | 656 Okunma Erdoğan arayı gittikçe açıyor 12 Nisan 2023 | 1.881 Okunma Atatürk’ün kurduğu partide Atatürkçü aday yok 11 Nisan 2023 | 533 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar