7 Haziran'a dönük farklı beklentiler üzerine

Toplumların yaşamında "Güncel gerçekler" kadar "Beklentiler" de önemlidir. Ekonomiye ve borsaya dönük yorumları izlerken, sürekli "Beklenti" sözcüğünün tekrarlandığı herhalde dikkatinizi...

Toplumların yaşamında "Güncel gerçekler" kadar "Beklentiler" de önemlidir. Ekonomiye ve borsaya dönük yorumları izlerken, sürekli "Beklenti" sözcüğünün tekrarlandığı herhalde dikkatinizi çekmiştir... Aslında bu "Beklenti" sade ekonominin değil, bireysel ve toplumsal yaşamın da anahtar kavramı veya şifresidir. 

Kriz hep nöbette 
Bir açıdan güncel gerçeklerden daha ağırlıklıdır beklentiler... Bir ülkenin bütçesi denk, parası sağlam olsa da, büyüme hızı yerleşik ve istikrarlı gelişse de, gözlemciler değerlendirmelerini "Beklentiler"e dayalı oluşturur. Bütün göstergeler olumluyken tablonun bir anda "Kriz"e dönüşüvermesi mümkündür çünkü... Okyanustaki kelebeğin kanat çırpmasının bir kasırganın yönünü etkilemesine benzer bir "Karmaşıklık" (Complexty) sürecinde, beklentinin içeriğindeki öğeler, her şeyi değiştirebilir. 

Kargaşa beklentisi 
Bugün bizde 7 Haziran Genel Seçimleri ertesindeki muhtemel gelişmelere ilişkin değerlendirmeler her kesimin farklı "Beklentiler"inin seslendirilmesine de sahne oluyorlar. Örneğin PKK'nın veya "Gülen Örgütü"nün beklentisi, seçimden parçalı bir TBMM'nin çıkması değil mi? Böylece siyasi kararsızlıklar içinde, devletin bütünlüğünü ve toplumun istikrarını hedef alan eylemler karşısında kararsız kalan Ankara'nın krizden krize yuvarlanması de mümkün olabilecektir. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Atatürkçüleri tasfiye etti, FETÖ’cüleri aday yaptı’ 15 Nisan 2023 | 554 Okunma FETÖ ve PKK’nın adayı belli, sizin adayınız kim? 14 Nisan 2023 | 574 Okunma CHP’den ‘PKK ile müzakere’ sözü 13 Nisan 2023 | 656 Okunma Erdoğan arayı gittikçe açıyor 12 Nisan 2023 | 1.882 Okunma Atatürk’ün kurduğu partide Atatürkçü aday yok 11 Nisan 2023 | 536 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar