6’lı Masa HDP’nin kucağına oturdu

İyi Parti Lideri Meral Akşener'in masadan kalkmasıyla birlikte 6'lı koalisyon fiilen bozuldu. Tekrar masaya oturmuş, oturmamış artık bir anlamı yok. Bu ittifakın yeni adı "CHP-HDP ittifakı"dır. Bu ittifakın diğer...

İyi Parti Lideri Meral Akşener'in masadan kalkmasıyla birlikte 6'lı koalisyon fiilen bozuldu. Tekrar masaya oturmuş, oturmamış artık bir anlamı yok. Bu ittifakın yeni adı "CHP-HDP ittifakı"dır. Bu ittifakın diğer aktörleri sadece dekordur. Buna İyi Parti de dahil.
Ama ortada bir alicengiz oyunu oynanıyor. İyi Parti kanadı, Kılıçdaroğlu-Mithat Sancar buluşmasını CHP-HDP görüşmesi gibi algılamaya çalışıyor. Yahut hem kendini hem de parti tabanını bununla kandırmaya çalışıyor.
HDP Eşbaşkanı Mithat Sancar ise "Bizim yapacağımız görüşme CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'yla değil, Millet İttifakı'nın ortak cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve ekibiyle olacaktır. CHP-HDP buluşması gibi başlıklar atılması doğru değil" diyor.

OKYANUS ÖTESİ İTTİFAKI
Bu ne anlama geliyor? 6'lı Masa'ya artık PKK'nın siyasi kanadı olan HDP oturmuştur. Daha doğrusu 6'lı Masa, HDP'nin kucağına oturmuştur.
Bu durumdan Saadet, Gelecek, DEVA ve Demokrat Parti...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Atatürkçüleri tasfiye etti, FETÖ’cüleri aday yaptı’ 15 Nisan 2023 | 554 Okunma FETÖ ve PKK’nın adayı belli, sizin adayınız kim? 14 Nisan 2023 | 574 Okunma CHP’den ‘PKK ile müzakere’ sözü 13 Nisan 2023 | 656 Okunma Erdoğan arayı gittikçe açıyor 12 Nisan 2023 | 1.882 Okunma Atatürk’ün kurduğu partide Atatürkçü aday yok 11 Nisan 2023 | 536 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar