55 yıllık dostum Can Paker’i kaybettik

Deprem felaketiyle sarsıldığımız şu günlerde çok üzücü bir daha haber aldık. Türkiye'nin önemli düşünce adamı Can Paker'i kaybettik. Benim kayınbiraderim ve dostum olmasının yanı...

Deprem felaketiyle sarsıldığımız şu günlerde çok üzücü bir daha haber aldık. Türkiye'nin önemli düşünce adamı Can Paker'i kaybettik. Benim kayınbiraderim ve dostum olmasının yanı sıra bana farklı bir dünya sundu yaşamı boyunca.
Evet, Türkiye önemli bir değerini yitirdi. Can, High School'dan sonra Robert Kolej'de temel eğitimini tamamladı. Berlin'deki Teknik Üniversite'de çağın en ileri teknolojilerini yakından tanıma imkânı buldu. Almanya'da makine mühendisi diplomasını aldıktan sonra ülkesine döndü. Teknik bir eğitim almasına rağmen ülkesinin meselelerinden ve sosyal konulardan hiç uzak kalmadı. Sürekli kendini geliştirme gayreti içerisinde olan Can Paker, yıllar sonra ABD'de işletme doktorası yaptı.
Bir atölye şefi olarak girdiği dev Alman firması Henkel'in genel müdürü oldu. Bu firma Can'ın yönetiminde Türkiye'de altın yıllarını yaşadı. Can Paker, dünya çapında bir yönetici olurken çalıştığı firma da dünyanın en büyükleri arasına girdi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ACIMIZI PAYLAŞTI
Can, siyasetle ve ülke meseleleriyle de hiç...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Atatürkçüleri tasfiye etti, FETÖ’cüleri aday yaptı’ 15 Nisan 2023 | 554 Okunma FETÖ ve PKK’nın adayı belli, sizin adayınız kim? 14 Nisan 2023 | 574 Okunma CHP’den ‘PKK ile müzakere’ sözü 13 Nisan 2023 | 656 Okunma Erdoğan arayı gittikçe açıyor 12 Nisan 2023 | 1.882 Okunma Atatürk’ün kurduğu partide Atatürkçü aday yok 11 Nisan 2023 | 536 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar