Cumhurbaşkanı Erdoğan Kılıçdaroğlu’nu CHP’nin başında tutmakta kararlı

Deniz Baykal'ın bir kaset komplosu ile devrilmesi ertesinde CHP Genel Başkanlığına getirilen o zamandan beri girilen her seçimde yenilen Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan sayesinde giderek...

Deniz Baykal'ın bir kaset komplosu ile devrilmesi ertesinde CHP Genel Başkanlığına getirilen o zamandan beri girilen her seçimde yenilen Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan sayesinde giderek güçleniyor.

Endişesi gereksiz
Kendisine rakip olması ihtimali fazla olan Muharrem İnce'yi Tayyip Erdoğan'ın karşısında Cumhurbaşkanı adayı yaparak etkisizleştiren Kılıçdaroğlu, şimdi de İnce'yi tam olarak tasfiye etmenin yollarını aramakta. Oysa bütün bu endişelerinden arınması en doğru davranış olacak. Çünkü Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP'nin başında Kemal Kılıçdaroğlu'ndan başka bir isim görmek istemiyor.

Onu istiyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan hemen her konuşmasında lafı mutlaka Kemal Kılıçdaroğlu'na getiriyor ve böylece onun iktidara aday ve kendisine rakip bir siyasetçi olduğunu dolaylı biçimde vurguluyor. Erdoğan'ın konuşmalarında bir başka muhalif siyasetçinin, mesela Meral Akşener'in falan adı geçmiyor.

Hadi ordan ya...
Cumhurbaşkanı Erdoğan dün de Başakşehir, Kayaşehir, Hoşdere, Baruthane ve Çırpıcı Millet Bahçeleri'nin açılışında konuşurken sözü yine Kılıçdaroğlu'na getirip şöyle dedi:
"-Utanmadan, sıkılmadan bana İstiklal Marşı'nı okuyup okumadan bahsediyor. Hadi oradan ya. Önce haddini bileceksin. Biz Safahat'ı yastık altı kitabı yaparak büyüdük."

Sen yumuşaksın
Geçmişte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kılıçdaroğlu'nu hedef alan bazı diğer söylemleri de hatırlanırsa, Kılıçdaroğlu'nun koltuğunun sağlamlığı daha iyi anlaşılır... Mesela Erdoğan, CHP'nin adayını tarif ederken "Kavgacı olmayacak, ekonomiyi bilen birisi olacak" diyen Kemal Kılıçdaroğlu'na "Yumuşaksın, ekonomiyi iyi biliyorsun, en iyi aday sensin. Senden daha iyisi olur mu?" diye cevap vermişti.

Hayatı yalan
Bir başka konuşmasında da Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle demişti:
"-...Ama bu Kılıçdaroğlu bunları bilmiyor ki, takip etmiyor ki. Akşam başka sabah başka, hayatı yalan. Üniversite sayımızı 75'ten 185'e ulaştırdık. Acaba bundan haberi var mı? Biraz sonra geleceğim. SSK başında görev yaptın, o görev yaptığın zamandaki yolsuzlukları anlatacağım. Nasıl batırdın o kurumu onu anlatacağım."
Sonuçta Kemal Kılıçdaroğlu'nu CHP Genel Başkanı olarak karşısında tutmakta kararlı görünen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bundan sonraki konuşmalarında bakalım Kılıçdaroğlu hakkında daha neler söyleyecek?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Atatürkçüleri tasfiye etti, FETÖ’cüleri aday yaptı’ 15 Nisan 2023 | 547 Okunma FETÖ ve PKK’nın adayı belli, sizin adayınız kim? 14 Nisan 2023 | 573 Okunma CHP’den ‘PKK ile müzakere’ sözü 13 Nisan 2023 | 654 Okunma Erdoğan arayı gittikçe açıyor 12 Nisan 2023 | 1.880 Okunma Atatürk’ün kurduğu partide Atatürkçü aday yok 11 Nisan 2023 | 528 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar