Cumhur İttifakı sınırlı biçimde olsa da sürecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün AK Parti grup toplantısında yaptığı konuşma, Cumhur İttifakı'nın kaderini belirleyeceği için içeride olduğu kadar, Kaşıkçı cinayetine ilişkin...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün AK Parti grup toplantısında yaptığı konuşma, Cumhur İttifakı'nın kaderini belirleyeceği için içeride olduğu kadar, Kaşıkçı cinayetine ilişkin açıklamalar yapılacağı için dışarıda da merakla bekleniyordu.

Görüş farkları
Önce Cumhur İttifakı'nın kaderini ele alalım...
Cumhurbaşkanı'nın sözleri ile "Yeni yönetim sisteminin inşası gibi temel konularda aynı çizgilerde olmak, her konuda birlikte hareket etmeyi gerektirmiyor." Kısacası AK Parti ile MHP son dönemde af, erken emeklilik, öğrenci andı gibi kimi hususlarda farklı düşünmekteler.

İttifak sürüyor
Ama bu farklı görüşler Cumhur İttifakı'nın sona erdiği anlamına gelmiyor.
Grup toplantısı çıkışı konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan da, "MHP yerel seçimlerde kendi adaylarıyla devam edecek biz de aynı şekilde kendi adaylarımızla yerel seçimlerde meydanlarda olacağız. Ama biz Cumhur İttifakı'nın devamından yanayız. Cumhur İttifakı'na herhangi bir leke gelsin asla istemeyiz" dedi.
Erdoğan "Bahçeli ile görüşecek misiniz" sorusuna ise "Şu anda gündemde yok ama olmaması için de bir sebep yok" cevabını verdi.

Bahçeli de konuştu
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de, grup toplantısındaki konuşması sonrasında Meclis'te gazetecilerin sorusu üzerine "Cumhur İttifakı duruyor, yerel seçimde ittifak yok" açıklamasını yaptı.
Bahçeli, yerel seçimde İstanbul'da aday çıkaracaklarını da söyledi.

Kaşıkçı cinayeti
Cemal Kaşıkçı cinayeti konusuna gelince... Cumhurbaşkanı önce şöyle konuştu:
"- Bu 15 kişi cinayet günü neden İstanbul'da toplanmıştır. Bu kişiler kimden emir alarak oraya gelmiştir, başkonsolosluk binası neden hemen değil de neden günler sonra incelemeye açılmıştır, cinayet ortadayken onca tutarsız açıklama neden yapılmıştır, ceset neden hâlâ ortada yok, cesedin yerli işbirlikçiye verildiği ifadesi doğruysa bu yerli işbirlikçi kimdir?"

Kral'a çağrı
Erdoğan bu cinayetin önceden planlandığını vurguladıktan sonra Suudi Arabistan Kralı Selman'a bir çağrı yaptı ve şöyle dedi:
"- Çağrım Suudi Arabistan Kralı başta olmak üzere üst yönetimedir.
Olay İstanbul'da olmuştur. Bu 15+3 kişinin yargılanmasının İstanbul'da yapılması teklifimdir. Takdir kendilerinin, bu benim teklifim."

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Atatürkçüleri tasfiye etti, FETÖ’cüleri aday yaptı’ 15 Nisan 2023 | 549 Okunma FETÖ ve PKK’nın adayı belli, sizin adayınız kim? 14 Nisan 2023 | 573 Okunma CHP’den ‘PKK ile müzakere’ sözü 13 Nisan 2023 | 655 Okunma Erdoğan arayı gittikçe açıyor 12 Nisan 2023 | 1.880 Okunma Atatürk’ün kurduğu partide Atatürkçü aday yok 11 Nisan 2023 | 529 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar