Kaşıkçı faciası kadar buna ilişkin gelişmeler de üzücüdür

Cemal Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan Konsolosluğu'na girdikten sonra bir daha çıkmaması tartışılırken en fazla sinir bozucu davranışlar, bu ülkenin İstanbul Konsolosu tarafından sergilenmişti. Bu adam...

Cemal Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan Konsolosluğu'na girdikten sonra bir daha çıkmaması tartışılırken en fazla sinir bozucu davranışlar, bu ülkenin İstanbul Konsolosu tarafından sergilenmişti. Bu adam Kaşıkçı'nın konsolosluk binasında boğazlandığını bildiği halde, sanki bir şey olmamış gibi davranıyordu...

Erdoğan da takılmış...
Meğer Cumhurbaşkanı Erdoğan da bu adamın davranışlarına takılmış... Şöyle anlatmış olayı...
"-Bana Suudi Arabistan'dan bir heyet gönderdiler. Gelen heyetle bir görüşme yaptım. Görüşmede, o zaman şunu söyledim: 'Öyle bir başkonsolosunuz var ki, yaptıklarını anlamak mümkün değil. Tutmuş, bir yabancı haber ajansının elemanını içeri almış, ona elektrik panolarını gösteriyor, dolapların altındaki kapakları açıyor, onları gösteriyor, son derece lakayt davranıyor'"

Destekçileri bol
Suudiler adamlarının işledikleri cinayeti kabullendiler ama onların müttefikleri için, önemli olan başka şeyler varmış. Bu konuda bazı Arapların Suudilere verdikleri destek mesajlarını hatırlayalım...
Mısır: "Davanın Suudi Arabistan'a karşı politik amaçlarla kullanılmasına karşıyız. Suudi Arabistan'ın yanındayız. Şeffaf bir incelemeden yanayız"
Lübnan Başbakanı Saad Hariri: "Suudi Arabistan'ı hedef alanlar bölgenin istikrarına tehdit oluşturmaktadır ve bölgeyi daha kötü bir noktaya sürüklemektedir"
Kuveyt: "Kuveyt, Kaşıkçı meselesiyle alakalı olarak Suudi Arabistan'a yönelik tüm suçlamalar ve tüm gayrimeşru hamlelere karşı durmaktadır."
Bahreyn: "Amaç gerçeği ortaya çıkarmak değil Suudi Arabistan'a çamur atmak. Bedenimiz ve ruhumuzla Suud'un yanındayız."

Ayıplı bir destek
Suudileri destekleyen bu mesajlar arasında ne yazık ki, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ınki de vardı. Her gün Gazze'de yer alan zulme karşı İsrail'e tek laf etmeyen Suudiler'e Mahmud Abbas'dan gelen destek en şaşırtıcı olanıydı... Mahmud Abbas "Kral Selman'a ve Veliaht Prens Muhammed bin Selman'a tam güven duyuyoruz. Filistin, Suudi Arabistan'ın yanındaydı ve bu duruşunu sürdürecek" diyerek tutumunu açıkladı.

Bundan sonrası
Bakalım Veliaht Prens Muhammed bin Selman Kaşıkçı cinayetindeki rolü dolayısıyla ödüllendirilecek mi? Bakalım Kaşıkçı'nın cesedi tek parça olarak bulunabilecek mi? Ve bakalım Suudiler olayı unutturmak için Amerika'ya daha ne kadar silah sipariş edecekler? Ayrıca unutmayalım ki İsrail de, şu anda Suudilerin yanındadır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Atatürkçüleri tasfiye etti, FETÖ’cüleri aday yaptı’ 15 Nisan 2023 | 547 Okunma FETÖ ve PKK’nın adayı belli, sizin adayınız kim? 14 Nisan 2023 | 573 Okunma CHP’den ‘PKK ile müzakere’ sözü 13 Nisan 2023 | 654 Okunma Erdoğan arayı gittikçe açıyor 12 Nisan 2023 | 1.880 Okunma Atatürk’ün kurduğu partide Atatürkçü aday yok 11 Nisan 2023 | 527 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar