Bahçeli’ye ve Cumhur İttifakı’na sonsuz güven

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı kabinesine AK Parti TBMM Grubu'ndan dört milletvekilini alması, iki önemli noktayı gündeme getirdi. Bahçeli'ye güven Birincisi, bu dört AK Partili milletvekilinin...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı kabinesine AK Parti TBMM Grubu'ndan dört milletvekilini alması, iki önemli noktayı gündeme getirdi.

Bahçeli'ye güven
Birincisi, bu dört AK Partili milletvekilinin kabineye katılmaları ile zaten TBMM'de çoğunluğa sahip olmayan AK Parti'nin milletvekili sayısı dört tane daha eksildi. Bu şekilde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye ve dolayısıyla Cumhur İttifakı'na ne kadar güvendiği iyice vurgulandı. MHP'nin 49 milletvekilinin desteği olmadan, AK Parti TBMM'de azınlıkta kalıyor.

Mücadeleye devam
İkincisi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ü, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nu yeni kabinede eski görevlerinde bırakması, gerek FETÖ gerekse PKK ile mücadelede olduğu gibi dış siyasette de devamlılığın süreceğini gösteriyor. Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın Milli Savunma Bakanı yapılması da, PKK ile mücadele yanında özellikle Silahlı Kuvvetler'e FETÖ sızması sorununun, ciddi biçimde gündemde tutulacağının işaretidir.

Albayrak'ın işi kolay değil
Eski Bakanlar Kurulu'nun başarılı üyelerinden Enerji Bakanı Berat Albayrak'a yeni kabinede ekonomi yönetiminin verilmesi, Albayrak için zorlu geçecek günlerin işaretidir. Kronik cari açığın uluslararası piyasada petrol fiyatlarının artmasına paralel olarak tırmanması bir yandan, enflasyon hızının son yılların en yüksek düzeyinde bulunması bir yandan ve döviz kurlarının hem iç hem de dış nedenlerle oynak hale gelmeleri bir yandan, Berat Albayrak'ın uykusuz gecelerinin kaynakları olacaktır.

Güçlü kadro
Berat Albayrak'ın sorumluluğunu üstlendiği sorunların çözümünde çok kararlı ve takipçi olduğunu Enerji Bakanlığı yaparken gördük. Bu arada ekonomiyle doğrudan ve dolaylı ilişkideki Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy gibi isimler, birikimli ve deneyimli kadrolar olarak, ekonomik alandaki başarının yollarını açacaklardır.

Fuat Oktay
Yeni anayasal düzenin başbakanı konumundaki Cumhurbaşkanı Yardımcısı'nın eski Başbakanlık Müsteşarı Fuat Oktay olması çok akılcı bir atamadır. Yeni anayasal düzenin yapılanmasında bürokratik deneyimi fazla olan Fuat Oktay çok önemli roller oynayacaktır. Düşünün ki bu yeniden yapılanma birkaç yıl önce gerçekleşseydi, o zaman Başbakanlık Müsteşarı olan Efkan Ala'ya bu görev verilirdi. Bu şekilde iktidar cephesinin kadroları ve yönü artık biliniyor. Şimdi sıra CHP'nin "Muharrem İnce sorunsalı"nı nasıl ele alacağına geldi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Atatürkçüleri tasfiye etti, FETÖ’cüleri aday yaptı’ 15 Nisan 2023 | 549 Okunma FETÖ ve PKK’nın adayı belli, sizin adayınız kim? 14 Nisan 2023 | 573 Okunma CHP’den ‘PKK ile müzakere’ sözü 13 Nisan 2023 | 655 Okunma Erdoğan arayı gittikçe açıyor 12 Nisan 2023 | 1.880 Okunma Atatürk’ün kurduğu partide Atatürkçü aday yok 11 Nisan 2023 | 529 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar