Kemalist sapkınlarla uğraşırken FETÖ’cü sapkınları görememişiz

Kurşuna dizilmek üzere idam mangasının karşısına getirilen Temel'in gözlerini bağlayan subay "Son sözlerini söyle" demiş. Temel de "Bu bana ders olsun" diyerek son sözlerini söylemiş. Bazı toplumlar da...

Kurşuna dizilmek üzere idam mangasının karşısına getirilen Temel'in gözlerini bağlayan subay "Son sözlerini söyle" demiş. Temel de "Bu bana ders olsun" diyerek son sözlerini söylemiş. Bazı toplumlar da yaşadıklarından ders aldıklarını zannederek "Bu bize ders olsun" derler. Oysa felaketlerine sebep olan yapısal bozuklukların fonksiyonerleri, yeni felaketlerin senaryolarını yazmaya devam etmektedirler.

Özal noktayı koymuş muydu?
Mesela biz Başbakan Turgut Özal, Genelkurmay Başkanı Öztorun'u emekli edince, Türkiye'de artık bir daha askeri darbe olmayacak sanıyorduk. Başbakanlar genelkurmay başkanlarını görevden alabilirlerse, sanki rejimimiz bir anda seçilmişlerin ülkeyi yönettikleri "Demokrasi" olacaktı.

Süreç bitmemişti
Bu olay sonrasında yaşadıklarımızı hatırlayın... Özal'ın Öztorun'u emekli etmesinden sonra da 28 Şubat benzeri postmodern darbe veya 27 Nisan e-muhtırası, Gezi Kalkışması, 17-25 Aralık baskınları benzeri darbe girişimleri yetmemiş gibi, bir de 15 Temmuz darbe girişimi olmadı mı?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Atatürkçüleri tasfiye etti, FETÖ’cüleri aday yaptı’ 15 Nisan 2023 | 554 Okunma FETÖ ve PKK’nın adayı belli, sizin adayınız kim? 14 Nisan 2023 | 574 Okunma CHP’den ‘PKK ile müzakere’ sözü 13 Nisan 2023 | 656 Okunma Erdoğan arayı gittikçe açıyor 12 Nisan 2023 | 1.881 Okunma Atatürk’ün kurduğu partide Atatürkçü aday yok 11 Nisan 2023 | 536 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar