Vatandaş olarak bize düşen Afrin’deki askerimizi desteklemektir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, partisinin Kütahya Kongresi'nde " Afrin operasyonu sahada fiilen başlamıştır. Bunu Menbiç takip edecek" açıklamasını seslendirdiği dakikadan sonra, gündem eskisinden...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, partisinin Kütahya Kongresi'nde " Afrin operasyonu sahada fiilen başlamıştır. Bunu Menbiç takip edecek" açıklamasını seslendirdiği dakikadan sonra, gündem eskisinden çok farklı bir zemine oturmuş bulunuyor.

Desteklemeliyiz
Sınır ötesi askeri operasyonlarda tabii ki beklenmeyen durumlarla da karşılaşılabilir.
Hiç risk taşımayan operasyonlar ancak film senaryolarında bulunabilir.
Ancak ülkenin güvenliğini ve bütünlüğünü hedef alan gelişmelere karşı ülkenizin silahlı kuvvetleri sınır dışında operasyon yapmak zorunda kalmışsa, vatandaş olarak size düşen şey askerlerinize destek vermektir.

Pkk çok telaşlı
Her gelişmeyi iktidara gol atmak olarak gören muhalefet anlayışının somut yansımasını, Balkan Savaşı'nda muhaliflerin "Edirne'ye Enver gireceğine Bulgar girsin" demelerinde görmüştük.
Tabii ki askeri operasyona hedef olan terörist örgütler de, bu operasyonu durdurmak ve başarısızlığa uğratmak için her yolu denerler. Nitekim PKK elebaşı Murat Karayılan da, Rusya'dan yardım istemiş ve Rusya'nın hava operasyonları için Türkiye'ye izin vermemesini istedi.

Bahçeli çok bilinçli
Ulusal bilincin siyasi farklılıkların ötesindeki bir dayanışma ruhunu yansıttığını MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin tutumundan görebiliyoruz. Son olarak Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Afrin operasyonunun sahada fiilen başladığını açıklamasının ardından, "Ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olsun. Allah ordumuzu muvaffak etsin" değerlendirmesinde bulundu.

Kılıçdaroğlu eleştiriyor
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun hafta başında grup toplantısında Afrin'le ilgili olarak yaptığı değerlendirmeler herhalde tartışmalara neden olacaktır. Kılıçdaroğlu, "Oraya asker sokacaksanız, seni kefenle karşılayan arkadaşlarını gönder önce. Bu milletin fakir fukara çocuğunu oraya gönderme" açıklamasında bulunmuştu..

Amerika hatalı
Bence günün en önemli değerlendirmesi askeri tarihçi Prof. Dr. Edward Erickson'un Türkiye'nin olası Afrin operasyonuyla ilgili olarak AA muhabirinin sorularına verdiği cevaplarda bulunabilir...
Terör örgütü PYD/PKK'nın silahları geri vereceğini düşünmediğini söyleyen Erickson, bu durumun Amerika ile Türkiye arasında büyük problem oluşturacağını ifade ederken "Benim şahsi fikrim, ülkem Amerika'nın bu Suriyeli Kürtleri (PYD) destekleyerek korkunç bir hata yaptığını düşünüyorum" diye konuşmuş.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Atatürkçüleri tasfiye etti, FETÖ’cüleri aday yaptı’ 15 Nisan 2023 | 549 Okunma FETÖ ve PKK’nın adayı belli, sizin adayınız kim? 14 Nisan 2023 | 573 Okunma CHP’den ‘PKK ile müzakere’ sözü 13 Nisan 2023 | 655 Okunma Erdoğan arayı gittikçe açıyor 12 Nisan 2023 | 1.880 Okunma Atatürk’ün kurduğu partide Atatürkçü aday yok 11 Nisan 2023 | 529 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar