Genel hayatlar bıktırdığı için medya özel hayatlara yoğunlaşıyor

"Genel hayatlar"a ilişkin haberler hem ürkütücü hem de bunaltıcı olmaya başladığı için medya giderek artan ölçüde "Özel hayatlar" üzerindeki haberlere yoğunlaşmaya başladı. Gerçekten...

"Genel hayatlar"a ilişkin haberler hem ürkütücü hem de bunaltıcı olmaya başladığı için medya giderek artan ölçüde "Özel hayatlar" üzerindeki haberlere yoğunlaşmaya başladı. Gerçekten de hangi ülkenin lideri nükleer savaşı kışkırtıyor, hangi ülkenin yerel yönetimi bağımsızlık için referandum yapacak ya da vekalet savaşlarında hangi ülke çılgınlığa varacak ölçüde müttefiklerini gözden çıkartıyor benzeri genel hayatlara ilişkin haberler bıktırıcı olmaya başladı.

Genel hayatlar bıktırdı
Ayrıca genel hayatlara ilişkin haberler öylesine bıktırıcı bir tekrarı yansıtıyor ki, sonu bilinen bir sinema filmine ne kadar ilgi duyulursa bunlar da öyle izleniyor. Örneğin Afganistan'da Taliban'ı Sovyetler'e karşı silahlandıran ABD'yi daha sonra bu Taliban "El Kaide" olarak vurmadı mı? Ya da Irak'ı işgal ettikten sonra yönetimi tamamen Şiilere bırakan ABD, sonunda bu ülkede DEAŞ'ın doğumuna neden olmadı mı? Aynı hataları şimdi de tekrarladığı zaman sonunda neler olacağını bildiğimiz için, artık bu tür gelişmelerin haberlerine ilgi duymuyoruz. Mesela şimdi Suriye'de PKK/PYD'yi silahlandıran ABD'yi bakalım bu örgüt ne zaman nerede vuracak?

Özel hayatlar ilgi çekicidir
Oysa özel hayatlar o kadar renkli ve merak uyandırıcı ki... Evli ve çocuk sahibi ünlü bir yazar yıllar sonra "Ben biseksüelim" deyince, bu itirafın arkasında nelerin olabileceğini merak etmemek mümkün müdür? Bunun gibi yaşını başını almış bir adamı televizyona çıkartıp ünlü bir sinema yıldızı için "O benim annemdir" dedirtirlerse ve bu iddiayı desteklemek için televizyon ekranlarına olmadık tanıklar da çıkartılırsa, sonucu merak etmez misiniz? ABD'de film şirketi sahibi Weinstein'ın, İngiltere'de eski Başbakan Edward Heath'in birer cinsel tacizci olduklarının açığa çıkması ve üstelik Edward Heath'in erkek çocuklarını taciz etmiş olması Kuzey Kore'nin ABD'yi tehdit etmesinden daha ilgi çekici değil midir?
Ne dersiniz? Biz de özel hayatlara mı daha çok girelim?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Atatürkçüleri tasfiye etti, FETÖ’cüleri aday yaptı’ 15 Nisan 2023 | 554 Okunma FETÖ ve PKK’nın adayı belli, sizin adayınız kim? 14 Nisan 2023 | 574 Okunma CHP’den ‘PKK ile müzakere’ sözü 13 Nisan 2023 | 656 Okunma Erdoğan arayı gittikçe açıyor 12 Nisan 2023 | 1.882 Okunma Atatürk’ün kurduğu partide Atatürkçü aday yok 11 Nisan 2023 | 536 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar