ABD’yi Trump değil derin devlet kadroları yönetiyor

Donald Trump, kendisinden önceki Başkan Barack Obama'nın yaptığı bütün antlaşmaları ve Kongre'den geçirdiği bütün yasaları iptal etmeye çalışıyor. Örneğin Obamacare diye bilinen sosyal...

Donald Trump, kendisinden önceki Başkan Barack Obama'nın yaptığı bütün antlaşmaları ve Kongre'den geçirdiği bütün yasaları iptal etmeye çalışıyor. Örneğin Obamacare diye bilinen sosyal güvenlik yasası yerine kendi imzasını taşıyan bir yasayı bir türlü Kongre'den geçiremiyor. Bu durum sade Amerika'nın iç siyasetini değil dünya politikasını da derinden etkilemeye başladı.

Güçlü değil
Trump'ın iki ana sorunu var. Birincisi hem Senato'da hem de Temsilciler Meclisi'nde Cumhuriyetçiler çoğunluktalar ama bu çoğunluk Trump'ın arkasında değil. Çünkü Cumhuriyetçi Parti kurultayında başkan adayı seçilmesine rağmen, Trump seçim kampanyasında kendisini farklı bir kimlikle sundu. Trump Amerikan ana siyasetinden dışlanmış kesimlerin sözcüsü olarak oy topladı. Şimdi de bu nedenle Cumhuriyetçi senatörler ve temsilciler Trump'a karşı zaman zaman Demokratlar'la birlikte oluyorlar.

Derin devlet egemen
Trump'ın ikinci ana sorunu ise kendisini Amerika'nın Başkanı olarak görse de, bu ülkede iplerin derin devlet kadrolarının elinde bulunması. Örneğin PKK/PYD oluşumunun silahlandırılması kararı Trump başkan seçilmeden önce alınmıştı. Bunun gibi FETÖ'ye verilen destek bu örgüt bir CIA projesi olduğu için devam ediyordu. Son olarak patlayan vize krizi ile "konsolosluk görevlileri" diye sunulan kişilerin birer FETÖ-CIA ajanı oldukları kuşkusu gündeme girdi. Sonuçta bu ajanların Türk-Amerikan ilişkilerini krize sokacak kadar güçlü oldukları anlaşıldı.


YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Atatürkçüleri tasfiye etti, FETÖ’cüleri aday yaptı’ 15 Nisan 2023 | 554 Okunma FETÖ ve PKK’nın adayı belli, sizin adayınız kim? 14 Nisan 2023 | 574 Okunma CHP’den ‘PKK ile müzakere’ sözü 13 Nisan 2023 | 656 Okunma Erdoğan arayı gittikçe açıyor 12 Nisan 2023 | 1.882 Okunma Atatürk’ün kurduğu partide Atatürkçü aday yok 11 Nisan 2023 | 536 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar