Türkiye’de hukuk ve siyaseti FETÖ’den arıtma zamanı

Bazıları için değişim, suçlayıcı fiillerin değişimidir. Örneğin bir dönemde sizin oy vermediğiniz parti iktidar olduysa onu "Amerikancı" diye suçlardınız. İktidardaki partinin sözcüleri...

Bazıları için değişim, suçlayıcı fiillerin değişimidir. Örneğin bir dönemde sizin oy vermediğiniz parti iktidar olduysa onu "Amerikancı" diye suçlardınız.
İktidardaki partinin sözcüleri de sizi aynı şekilde suçlardı. Aslında yediden yetmişe Amerika'ya teslim olmuş bir ülkede "Amerikancı" diye suçlanmak komik olsa da, bu suçlama uzun yıllar geçerli oldu.

O bir FETÖ'cüdür
Değişimin getirdiği en yeni suçlama biçimi "O bir FETÖ'cüdür" şeklinde değil mi? Yargıyı, Emniyeti, Eğitimi, Silahlı Kuvvetleri ve Ekonomiyi ele geçirmek üzere yola çıkmış bir örgütün kendisini "Hizmet" olarak sunduğu dönemde bilinçsiz sempatizan olmamak sanki mümkünmüş gibi, önüne gelen herkesi ve kin duyduğun her kişiyi "O FETÖ'cüdür" diye suçlamanın suyu çıkmaya başladı.

Hepsi dışarıda
Oysa biliyoruz ki FETÖ imamlarının büyük çoğunluğu ya ABD'de Pensilvanya çevresinde yaşıyorlar ya da başta Almanya olmak üzere Avrupa ülkelerinde sığınma hakkı elde etmiş durumdalar. Bunları Türkiye'ye getirmek fiilen mümkün olmadığı için, bulundukları ülkelerde Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında tezvirat yaparak melanetlerini icra ediyorlar.

Guantanamo hukuku mu?
Türkiye'deki FETÖ'cülere dönük yaygın soruşturma ve yargı süreci ise, Batı ülkelerinde "Türkiye'de hukuk yok" diyenlerin savlarını güçlendiriyor. Kitle halinde tutuklamalar, basın mensuplarının tutuklu yargılanmaları ve yoğun bir ihbar süreci, Türkiye'de "Guantanamo hukuku"nun geçerli olduğu iddialarına katkı yapıyor. Bu arada 15 Temmuz 2016'daki darbe teşebbüsü de, adeta görmezden geliniyor.


YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Atatürkçüleri tasfiye etti, FETÖ’cüleri aday yaptı’ 15 Nisan 2023 | 554 Okunma FETÖ ve PKK’nın adayı belli, sizin adayınız kim? 14 Nisan 2023 | 574 Okunma CHP’den ‘PKK ile müzakere’ sözü 13 Nisan 2023 | 656 Okunma Erdoğan arayı gittikçe açıyor 12 Nisan 2023 | 1.881 Okunma Atatürk’ün kurduğu partide Atatürkçü aday yok 11 Nisan 2023 | 536 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar