Bunca krize rağmen Türkiye gelişmeye devam ediyor

Tabii ki Olağanüstü Hal'e neden olan gelişmeleri yok saymak mümkün değil. Başta Almanya olmak üzere bazı batı Avrupa ülkeleri, Türkiye'deki 15 Temmuz 2016 darbe girişimini de, FETÖ'nün Türk devletini ele...

Tabii ki Olağanüstü Hal'e neden olan gelişmeleri yok saymak mümkün değil. Başta Almanya olmak üzere bazı batı Avrupa ülkeleri, Türkiye'deki 15 Temmuz 2016 darbe girişimini de, FETÖ'nün Türk devletini ele geçirmek için oluşturduğu yapılanmayı da, PKK'nın güneydoğu illerimizdeki vatandaşların hayatlarına yönelttiği tehdidi de yok saysalar da bunlar birer gerçek.

Olağanüstü Hal
Olağanüstü Hal'e neden olan bu gelişmelerin bir yansıması da, suçluların yargı önüne çıkması için yapılan çok geniş kapsamlı soruşturmalar ve tutuklamalardır. Parlamentosu kendi uçakları tarafından bombalanmış ve vatandaşlarına kendi askerleri tarafından ateş açılmış bir ülkenin olağan düzenine dönmesi kolay olmayacaktır. Batı Avrupalıları mutlu etmek için hiçbir şey olmamış gibi davranmak, darbecilere ve FETÖ'cülere kucak açmalarını anlayışla karşılamak mümkün değildir.

?Empati denemesi
Tabii ki bu yaşananlar hiç olmasaydı, gazeteler ve gazeteciler söz konusu fiillere ilişkin soruşturmalar yüzünden cezaevlerinde bulunmasaydı, bazı milletvekillerinin milletvekillikleri düşürülmeseydi daha iyi olurdu. Ama olanla öleni yok saymak mümkün değildir. Yönetimden sorumlu olan insanları eleştirdiğimiz kadar empati denemeleri yapıp, zaman zaman kendimizi onların yerine koymamız da gerekiyor. Hem halkın oyu ile ülkenin yönetimini üstlenip hem de hiçbir şey olmamış gibi davranmak mümkün olabilir miydi?


YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Atatürkçüleri tasfiye etti, FETÖ’cüleri aday yaptı’ 15 Nisan 2023 | 554 Okunma FETÖ ve PKK’nın adayı belli, sizin adayınız kim? 14 Nisan 2023 | 574 Okunma CHP’den ‘PKK ile müzakere’ sözü 13 Nisan 2023 | 656 Okunma Erdoğan arayı gittikçe açıyor 12 Nisan 2023 | 1.882 Okunma Atatürk’ün kurduğu partide Atatürkçü aday yok 11 Nisan 2023 | 536 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar