ABD’ye düşman olmaktan daha tehlikeli olan müttefik olmaktır

Irak'ı işgal eden ABD'nin bu ülkeye atadığı komutan Orgeneral David Petraeus o dönemde BBC'ye verdiği özel demeçte "Irak harekâtı söz konusu olduğunda Türkiye ile Amerika arasında bir çatışma...

Irak'ı işgal eden ABD'nin bu ülkeye atadığı komutan Orgeneral David Petraeus o dönemde BBC'ye verdiği özel demeçte "Irak harekâtı söz konusu olduğunda Türkiye ile Amerika arasında bir çatışma söz konusu olmamalı" demişti. ABD'li Orgeneral BBC'ye verdiği demeçte "Biz Amerika olarak iki müttefikimizin arasında kalmış durumdayız" şeklinde konuşmuştu.

Herkes müttefik
ABD'nin Irak'a askeri müdahalesinde Türkiye'nin de yer almasını öngören 1 Mart Tezkeresi'nin TBMM'de reddedilmesi ertesinde doğan durumlara ilişkin bir demeçti bu. Ama daha önemlisi bir generalin işgal edilen Irak için de, bağımsız bir ülke olan Türkiye için de "Müttefikimiz" demesiydi. ABD'nin tüm dünyada itibar yitirmesinin ipuçları bu değerlendirmede bulunabilir.

Ha Bush ha Trump
O dönemde ABD'de Başkan Bush'du, şimdi ise Trump var. Ama değişen bir şey pek yok. "El Kaide ile bağlantısı olabilir" ya da "Kitlesel imha silahları var" gerekçesiyle Irak'ı işgal etti. Ama yarım yüzyıllık müttefiki Türkiye'nin, kendi işgali altındaki Irak topraklarından gelen teröristler tarafından vurulmasını sadece izledi ve itidal tavsiye etti. Yetmezmiş gibi şimdi de PKK'nın Suriye'deki uzantısı olan PYD'yi de silahlandırıyor.


YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Atatürkçüleri tasfiye etti, FETÖ’cüleri aday yaptı’ 15 Nisan 2023 | 554 Okunma FETÖ ve PKK’nın adayı belli, sizin adayınız kim? 14 Nisan 2023 | 574 Okunma CHP’den ‘PKK ile müzakere’ sözü 13 Nisan 2023 | 656 Okunma Erdoğan arayı gittikçe açıyor 12 Nisan 2023 | 1.882 Okunma Atatürk’ün kurduğu partide Atatürkçü aday yok 11 Nisan 2023 | 536 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar