Bunları, adam yerine konmamak en fazla üzüyormuş.

Deneye deneye hangi davranışın en fazla etki yarattığını anlayacağız... Türkiye aleyhindeki her türlü komploya destek veren ülkelere karşı koyduğumuz tepkilerin türünden söz ediyorum. Bunlar hep...

Deneye deneye hangi davranışın en fazla etki yarattığını anlayacağız... Türkiye aleyhindeki her türlü komploya destek veren ülkelere karşı koyduğumuz tepkilerin türünden söz ediyorum.

Bunlar hep böyledir
Almanya ve Hollanda'ya "Faşist" ya da "Neo-Nazi" dediğimizde bunların ne kadar üzülüp etkilendiklerini gördük. Daha doğrusu "Biz ne faşistiz ne de Naziyiz, biz demokrat ülkeleriz" dediler bunların yetkilileri. Ama yine bildiklerini okudular. Türkiye'den gidecek siyasetçilerin bu ülkelerde yaşayan Türklerle buluşmasına izin vermediler. Bu yetmezmiş gibi Almanya bu ülkedeki Kürt grupların Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan aleyhinde Frankfurt'ta miting yapmalarına izin verdi. Oysa AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker'in yapması tasarlanan üç konuşma da, Alman yetkililer tarafından engellenmişti.

Trump ve Merkel
Demek ki bunlara faşist ya da Neo- Nazi demek yetmiyormuş...
Bereket bu sırada Amerika'nın yeni başkanı Donald Trump devreye girdi. Amerika'yı ziyaret eden Almanya Başbakanı Angela Merkel'in basın mensupları önünde elini sıkmaması, Almanya'da şok etkisi yarattı.
Alman medyası ülkenin itibarını sıfırlayan Merkel'i yerden yere vurdu.

Obama kurbanları
Bu da yetmezmiş gibi Trump ortak basın toplantısında Merkel'e "İkimiz de gizli dinleme kurbanlarıyız, beni de sizi de Obama dinletti" doğrultusunda sözler söyledi. Daha sonraki bir toplantıda da Başbakan Merkel'i hiçbir resmi sıfatı olmayan kızı İvanka'nın yanına oturttu. Şimdi de Almanya'nın kendisini koruyan Amerikan askeri varlığının masraflarına artık gereken ölçüde katılması konusu gündeme geliyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Atatürkçüleri tasfiye etti, FETÖ’cüleri aday yaptı’ 15 Nisan 2023 | 552 Okunma FETÖ ve PKK’nın adayı belli, sizin adayınız kim? 14 Nisan 2023 | 574 Okunma CHP’den ‘PKK ile müzakere’ sözü 13 Nisan 2023 | 656 Okunma Erdoğan arayı gittikçe açıyor 12 Nisan 2023 | 1.881 Okunma Atatürk’ün kurduğu partide Atatürkçü aday yok 11 Nisan 2023 | 533 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar