Aşılarla ilgili çok sorulan soruları Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya sordum

Önceki akşam Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’yla, odak noktasında aşılarla ilgili soruların olduğu bir mülâkat yaptım. Uzun uzun konuştuktan sonra tam işimiz bitmek üzereyken, karşımda duran...

Önceki akşam Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’yla, odak noktasında aşılarla ilgili soruların olduğu bir mülâkat yaptım.

Uzun uzun konuştuktan sonra tam işimiz bitmek üzereyken, karşımda duran televizyonda aşılarını yaptırmamış olan 9 hamile kadının korona yüzünden hayatını kaybettiğini duyuran bir haber çıktı.

Benim işaret etmemle haberi fark eden Bakan Koca’nın canı sıkıldı. “İşte görüyorsunuz. Daha önce hamile iken grip olup da hayatını kaybeden oluyor muydu” tepkisini verdi.

Koronoyı diğer grip vakalarından farksız olarak gördüğü için ciddiye almayanlara dönük bir gönderme vardı bu ifadelerde.

BAKAN KOCA’YA SORDUM: BU KADAR AŞILAMA OLMASINA RAĞMEN ÖLÜM SAYILARI NEDEN BU KADAR FAZLA?

Sağlık Bakanı ile görüşmeye giderken aklımdaki en önemli soru şuydu:

Bu kadar aşılama yapılmış olmasına rağmen, ölüm sayıları neden bu kadar fazla?

Bakan Koca, sorduğum soruya, aşılı olanlarla olmayanların yoğun bakım ve vefat oranlarını yansıtan rakamlarla cevap verdi.

Verdiği rakamlar, ölüm sayısının bu kadar çok olmasının, gerçekten de, aşılarını yaptırmamış ya da tamamlamamış olanlarla doğrudan ilişkili olduğuna işaret ediyordu.

....

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yabancı öğrenciler Türkiye’ye neden bu kadar çok ilgi gösteriyor? 16 Temmuz 2022 | 259 Okunma 1071, 1453, 1915, 15 Temmuz 2016 15 Temmuz 2022 | 176 Okunma Aşkınan tatil yapan yorulmaz 13 Temmuz 2022 | 386 Okunma Nebevi liderlik ve Hz. Muhammed (s.a.v.) 09 Temmuz 2022 | 112 Okunma ​Madencilikte daha büyük hedeflere doğru 02 Temmuz 2022 | 171 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar