141 Yargıtay üyesinin 89’unda ByLock çıkarsa

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın Meclis Darbe Komisyonu'na gönderdiği 8 sayfalık ifadenin dün detayları ortaya çıktı.Kendisinin kullandığı şu bir cümle, bana göre bütün söylediklerinden daha...

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın Meclis Darbe Komisyonu'na gönderdiği 8 sayfalık ifadenin dün detayları ortaya çıktı.



Kendisinin kullandığı şu bir cümle, bana göre bütün söylediklerinden daha önemli:



“İlk andan itibaren darbecilerle hiçbir pazarlık söz konusu olmadı”



Hulusi Paşa'nın 15 Temmuz akşamı derdest edilmesi ile sabahın ilk ışıklarında serbest kalıp helikopterle Çankaya Köşkü'ne gitmesi arasında geçen zaman zarfı ile ilgili Ankara'da bitmek tükenmek bilmeyen spekülasyonlar yapıldı.



Bu spekülasyonların odak noktasında, yukarıdaki cümlenin soru kipi ile kurulmuş hali vardı.



"Acaba bir pazarlık yapıldı mı?" sorusu.



Niyeti gerçekleri aramak olanların işini kolaylaştırıp, art niyetli olanları 'ofsayt' pozisyonuna düşürmenin en iyi yolu şeffaflıktır.



Genelkurmay Başkanı'nın o geceye dair örtülü açık suçlamalara net yanıtlar vermiş olması bu yönüyle aydınlatıcı oldu.



“MİT'E YAPILAN DARBE İHBARI DEĞİLDİ”



İkinci bir konumuz daha var.



Geçen hafta, 15 Temmuz günü MİT'e giderek ihbarda bulunan binbaşı O.K.'nın savcılık ifadesinin Yeni Şafak'ta manşet olması büyük ses getirdi.



Kamuoyu, bu ifade üzerinden kalkışma gününün en önemli parçalarından biri ile ilgili daha detaylı bilgi sahibi olmuş oldu.



İyi de oldu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yabancı öğrenciler Türkiye’ye neden bu kadar çok ilgi gösteriyor? 16 Temmuz 2022 | 259 Okunma 1071, 1453, 1915, 15 Temmuz 2016 15 Temmuz 2022 | 176 Okunma Aşkınan tatil yapan yorulmaz 13 Temmuz 2022 | 387 Okunma Nebevi liderlik ve Hz. Muhammed (s.a.v.) 09 Temmuz 2022 | 112 Okunma ​Madencilikte daha büyük hedeflere doğru 02 Temmuz 2022 | 171 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar