Yeni evlilerden evleneceklere tavsiyeler

Evlilik karar süreci araştırmamızın sorularından biri de “Yeni evleneceklere hangi tavsiyelerde bulunmak istersiniz” şeklindeydi. Bu araştırmaya katılan kişiler de evliliklerinin ilk üç yılında olan yeni...

Evlilik karar süreci araştırmamızın sorularından biri de “Yeni evleneceklere hangi tavsiyelerde bulunmak istersiniz” şeklindeydi. Bu araştırmaya katılan kişiler de evliliklerinin ilk üç yılında olan yeni evlilerdi. Size verdikleri cevapların bir kısmını aktarayım. 

Oldukça mutlu bir evliliği olan kadın şöyle tavsiyede bulundu: “Para, mal, mülk boş. Mesele onun gözündeki o sevgiyi görmek. Sevgiyi hissettikten sonra sonuna kadar gitsinler. Sonuna kadar savaşmak gerekiyor.” 

Evliliğinde oldukça mutlu olduğunu ifade eden bir erkek şu şekilde tavsiyelerde bulundu: “Birbirlerine karşı anlayışlı olsunlar. Alttan alabilsinler. Birbirlerini kırmasınlar. Özellikle evlilik öncesindeki alışveriş sürecindeki gerginliklerde birbirlerini kırmasınlar.” 

Başka bir yeni evli kadın şöyle dedi: “Evlenmiş olmak için evlenmeyin. To

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Mutluluk ne kadar mümkün? 04 Ocak 2020 | 213 Okunma Ruh sağlığı açısından kimliklerimiz 30 Aralık 2019 | 267 Okunma Gündelik hayat seyrini seçebilme özgürlüğü 28 Aralık 2019 | 173 Okunma Acı çeken çocuğun baş etme mekanizmaları 23 Aralık 2019 | 231 Okunma Çocuklarda hayali oyun arkadaşı ne zaman normal? 21 Aralık 2019 | 138 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar