Çalışan annelerin psikolojileri

Çalışan anne olmak kolay iş değil. Hayatın kendisinde zorluklar var ama çalışan anne için zorluklar biraz daha fazla. Annelik, eş olma, evlat olma, çalışan olma rolleri gibi çoklu rolü eş zamanlı...

Çalışan anne olmak kolay iş değil. Hayatın kendisinde zorluklar var ama çalışan anne için zorluklar biraz daha fazla. Annelik, eş olma, evlat olma, çalışan olma rolleri gibi çoklu rolü eş zamanlı ve dengeli götürebilmek gerekiyor. Ana mesele aile ile iş dünyasını beraber götürebilme meselesi. 

Doğum yapan anne ne zaman işe dönmeli: Aslında İşe dönme ile ilgili kesin bir kural yok. Devletlerin doğuran anneye verdiği resmi izin uygulamalarında farklılıklar var. Sosyal devlet olma anlayışı ve imkânı arttıkça anneye verilen izin miktarı artma eğiliminde. 

Evde kalıp çocuğa bakmak ile işe dönme zorunluluğu / isteği arasındaki gerilim iyi yönetilmediğinde “suçluluk duygusu” veya “yetersiz anne olma hissi” gibi psikolojiler kolayca oluşabilir.   

Doğum yapan annenin işe dönmesind

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Mutluluk ne kadar mümkün? 04 Ocak 2020 | 213 Okunma Ruh sağlığı açısından kimliklerimiz 30 Aralık 2019 | 267 Okunma Gündelik hayat seyrini seçebilme özgürlüğü 28 Aralık 2019 | 173 Okunma Acı çeken çocuğun baş etme mekanizmaları 23 Aralık 2019 | 231 Okunma Çocuklarda hayali oyun arkadaşı ne zaman normal? 21 Aralık 2019 | 138 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar