Aile ilgili teorik ve pratik çabaların etkinliği zayıf

Aile ile ilgili kurumsal düzeyde yapılan işleri en genelde politika metni yazmak, bilimsel ve sosyal toplantılar düzenlemek ve müdahale programları geliştirip uygulamak şeklinde sınıflamak mümkün.

Bu üç formun da olumlu tarafları olduğu kadar işlevsiz tarafları da var. Bu yazıda bu üç tür çabanın değerlendirmesini yapacağım. 

 

AİLE İLE İLGİLİ POLİTİKA METİNLERİ

Birçok ülke aileyle ilgili politika metinlerine sahip. Belli ki bu metinler yerel veya uluslararası fonlar/kurumlar tarafından desteklenmiş. İşi politika metni yazmak olan kişiler var. Bu metinlere bir değer atfedebiliriz. Çünkü bu metinler bir teorik yol haritası çiziyorlar. Politika metinleri olmayan ülkelerin hali daha sorunlu. Ama bazı ülkeler de politika metni çöplüğü halinde. 

Teorinin pratiğe kalıcı olarak d&oum

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Mutluluk ne kadar mümkün? 04 Ocak 2020 | 213 Okunma Ruh sağlığı açısından kimliklerimiz 30 Aralık 2019 | 267 Okunma Gündelik hayat seyrini seçebilme özgürlüğü 28 Aralık 2019 | 173 Okunma Acı çeken çocuğun baş etme mekanizmaları 23 Aralık 2019 | 231 Okunma Çocuklarda hayali oyun arkadaşı ne zaman normal? 21 Aralık 2019 | 138 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar