Anne babaların çocuk yetiştirirken yaptığı kırmızı kartlık hareketler

Psikolojik hizmet almak için başvuran kişilerin bir kısmı çocukluklarında anne babalarıyla ilgili travmatik anılar anlatır. Anne babaların yaptığı, çocuk yetiştirmede kırmızı kartlık...

Psikolojik hizmet almak için başvuran kişilerin bir kısmı çocukluklarında anne babalarıyla ilgili travmatik anılar anlatır. Anne babaların yaptığı, çocuk yetiştirmede kırmızı kartlık hareketler de diyebileceğimiz bu hatalar, çocuklarımızda psikolojik hasara hatta hastalığa sebep olabilir. 

Şimdi size özellikle anne veya babanın ya da her ikisinin yoğun çalışmalarından dolayı yapabildikleri kırmızı kartlık hatalardan örnekler vereyim. 

  

Çocuğun anne ve babadan uzakta büyütülmesi

Erişkin dönemde çocukluk ile ilgili anlatılan travmatik anılardan biri çalışan anne babanın çocuklarını kendi çalıştıkları yere götürmeyip geride bırakmasıdır. Bu türden bir öykü anlatayım: 

“Annem ve babam Almanya’da işçiydi. Annem çalışırken bana bakamadığ

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Mutluluk ne kadar mümkün? 04 Ocak 2020 | 211 Okunma Ruh sağlığı açısından kimliklerimiz 30 Aralık 2019 | 266 Okunma Gündelik hayat seyrini seçebilme özgürlüğü 28 Aralık 2019 | 172 Okunma Acı çeken çocuğun baş etme mekanizmaları 23 Aralık 2019 | 225 Okunma Çocuklarda hayali oyun arkadaşı ne zaman normal? 21 Aralık 2019 | 134 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar