Evliliklerin seyrindeki dönemler

Tarih bilimi zamanı çağlara veya dönemlere ayırarak anlamaya çalışır. Her bir tarihsel dönemin kendine özgü büyük tarihsel olayları veya gelişmeleri vardır. Örneğin antik çağ, orta...

Tarih bilimi zamanı çağlara veya dönemlere ayırarak anlamaya çalışır. Her bir tarihsel dönemin kendine özgü büyük tarihsel olayları veya gelişmeleri vardır. Örneğin antik çağ, orta çağ, aydınlanma dönemi   bir zaman bölümlemesidir.

Biyografilerin de bir kısmı kişinin hayatını dönemlere ayırır. Kişinin hayatını dönemlere ayırmak, o kişinin sürekli bir gelişim ve değişim içinde olduğunu ima eder. Her bir dönemde o kişiyi tanımlayan yaşam olayları ve psikolojiler vardır.

Hastalıklar da safhalara ayrılır. Uzun süreli hastalıkların erken dönem, orta dönem ve geç dönem belirtileri olur. Hatta hastalığın safhasına göre tedavi protokolleri değişebilir.

 

Evliliklerin dönemleri

Aslında evliliklerin seyrinde de dönemler var. İlişkiler eşlerin karşılıklı psik

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Mutluluk ne kadar mümkün? 04 Ocak 2020 | 211 Okunma Ruh sağlığı açısından kimliklerimiz 30 Aralık 2019 | 266 Okunma Gündelik hayat seyrini seçebilme özgürlüğü 28 Aralık 2019 | 172 Okunma Acı çeken çocuğun baş etme mekanizmaları 23 Aralık 2019 | 225 Okunma Çocuklarda hayali oyun arkadaşı ne zaman normal? 21 Aralık 2019 | 134 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar