Zeytin Dalı’nın hakiki manası...

Afrin’e dönük Zeytin Dalı Operasyonu sadece terör örgütünün bir bölgede devletleşmesinin önünü kesmedi. Çok daha büyük bir planı çöpe atmış gözüküyor....

Afrin’e dönük Zeytin Dalı Operasyonu sadece terör örgütünün bir bölgede devletleşmesinin önünü kesmedi. Çok daha büyük bir planı çöpe atmış gözüküyor. Dolayısıyla, Türkiye’nin Afrin’deki varlığına dönük itirazları sadece PKK/YPG sempatisi veya küçük çaplı bir dizaynın engellenmesine dönük bir itiraz ile açıklamak mümkün değil. Hadiseyi bizler de bu boyutta algılamamalıyız. 

Unutmayalım ki, büyük devletler ne kadar gözleri aç olurlarsa olsunlar, küçük çaplı hedefler için terör örgütleri ile adlarının birlikte anılmasını göze almazlar. Böyle bir işe kalkıştıklarında, meselenin çok daha büyük boyutlu olduğunu görmek gerekir. 

PKK dini motifli radikal bir örgüt değil de, “seküler” olduğu için sempati uyandırdığı da söylenmekte. Oysa büyük devletler/güçler için bu türden “kimyasal” uyum da sadece işleri biraz daha kolaylaştıracak küçük teferruatlardan öteye geçmez. 

Gözlerimin önüne 1993 yılındaki The Independent gazetesinin bir manşeti geliyor. Bu manşette

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Keşke o kadar basit ve kolay olsa… 26 Eylül 2020 | 261 Okunma Model çok net… 24 Eylül 2020 | 372 Okunma Basit bir tartışma değil… 19 Eylül 2020 | 279 Okunma Beceremedin Macron… 17 Eylül 2020 | 492 Okunma Bana dostunu söyle... 12 Eylül 2020 | 1.993 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar