Yeni yalanımız “PKK, HDP’ye zarar veriyor”

Evet, bu seçimlerin favori aldatmacası da bu kampanya olacak. Oysa bu da “HDP barajı geçemezse musluklardan kan akacak” kurgusundan daha farklı değil.Aynı zamanda bir siyasetçi olarak HDP'nin barajı geçip geçmemesi zerre...

Evet, bu seçimlerin favori aldatmacası da bu kampanya olacak. Oysa bu da “HDP barajı geçemezse musluklardan kan akacak” kurgusundan daha farklı değil.

Aynı zamanda bir siyasetçi olarak HDP'nin barajı geçip geçmemesi zerre kadar umurumda değil.
7 Haziran'dan önce de siyasi rekabet veya çıkarılacak vekil açısından da umurumda değildi.

Benim için HDP'nin hangi ittifakın içinde yer alacağı önemliydi. Çünkü bu Türkiye'nin geleceğini ilgilendiriyordu.
3 Ocak 2013 tarihinde kamuoyuna ilan edilen Çözüm Süreci'nde, PKK'nın tavrı karşısında, HDP kendisine şiddetten arınmış bir siyasi alan yaratmak için samimi bir kıpırdanma içinde olsaydı dahi, bu Türkiye için çok değerli bir imkan olurdu.
HDP üzerindeki PKK etkisi, bu işin kolay olmadığına dair gerekçeler üretmek çok anlamlı değil.
Bu gerekçeleri hepimiz biliyor ve gerekli avansı sağlıyor, gerçekçiliği de muhafaza ediyorduk. Uzun yıllar şiddetle yoğrulmuş bir ortamdan, Gerry Adams'ların, Gandilerin çıkmayacağını öngörmüştük.

Beklenen, ufak bir farklılaşma belirtisi, iyiniyetle yapılan, PKK tarafından hemen değersizleştirilen, ama bizlerin gönlünü fethedecek, desteğimizi alacak bir kıpırtıydı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Keşke o kadar basit ve kolay olsa… 26 Eylül 2020 | 261 Okunma Model çok net… 24 Eylül 2020 | 372 Okunma Basit bir tartışma değil… 19 Eylül 2020 | 279 Okunma Beceremedin Macron… 17 Eylül 2020 | 492 Okunma Bana dostunu söyle... 12 Eylül 2020 | 1.993 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar