Yaraları sarmak…

Adana Aladağ’dan önceki gün gelen haberle yüreğimiz dağlandı. 31 ortaöğretim öğrencisinin bulunduğu özel bir yurtta çıkan yangında 11 çocuğumuz ve bir eğitmen hayatını yitirdi. 22...

Adana Aladağ’dan önceki gün gelen haberle yüreğimiz dağlandı. 31 ortaöğretim öğrencisinin bulunduğu özel bir yurtta çıkan yangında 11 çocuğumuz ve bir eğitmen hayatını yitirdi. 22 kişi de yaralandı. Ölenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa, ailelerine de sabır diliyorum.

Konu çocuklarımız olduğunda kederimiz çok daha yakıcı oluyor. Gerçekten çok üzgünüz.

Bu acıyı tarif için kelimeler kifayetsiz; ama yapılacak çok şey var. Üst katta bulunan öğrencilerin yangın çıkış kapısı kilitli olduğu için dışarı çıkamadığı iddiaları var. Ancak Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak’ın Aladağ savcısına dayandırdığı bilgiye göre kapı kilitli değilmiş. Bu nokta mutlaka aydınlatılacaktır. Ahşap olan çatı çöktüğü için felaketin boyutu büyümüş görünüyor. Yurt en son olarak Haziran 2016’da denetlenmiş.

Aralarında yurt müdürü de olmak kaydıyla altı kişi gözaltına alındı.

Ortada bu kadar ciddi can kaybı olduğuna göre bir daha böyle bir acı yaşamamak için kusuru olanların cezalandırılması yanında, yapılması gereken ne varsa tartışmak, planlamak ve icra etmek de boynumuzun borcu.

Öncellikle adli ve idari soruşturmaların sonuçlarını görmeli ve söylentilerden ziyade yangının çıkış nedenleri ortaya çıkarılmalı. İhmal ve eksiklikler tüm detaylarıyla ortaya çıkarılmalı. Bundan sonrasında da, yurt genelinde böyle acı bir olayın tekrar yaşanmaması için gerekenler hızlıca ve eksiksiz yapılmalı. 12 insanımızı geri getiremeyiz. Ama başka insanlarımızın bu şekilde hayatını yitirmesini önleyebiliriz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Keşke o kadar basit ve kolay olsa… 26 Eylül 2020 | 261 Okunma Model çok net… 24 Eylül 2020 | 372 Okunma Basit bir tartışma değil… 19 Eylül 2020 | 279 Okunma Beceremedin Macron… 17 Eylül 2020 | 492 Okunma Bana dostunu söyle... 12 Eylül 2020 | 1.993 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar