Türkiye dünyayı bir felaketten kurtardı...

Gülen örgütünün 15 Temmuz işgal hareketi karşısında ülkemizin milletiyle bir bütün olarak dik durmasının ne kadar önemli olduğunu, nelerin önüne geçtiğini zamanla daha iyi...

Gülen örgütünün 15 Temmuz işgal hareketi karşısında ülkemizin milletiyle bir bütün olarak dik durmasının ne kadar önemli olduğunu, nelerin önüne geçtiğini zamanla daha iyi anlayacağız.

Gerçi milletin öyle bir sağduyusu var ki zamana ihtiyacı yok. O engin öngörüsü ile tehdidin nereden geldiğini, nelere mal olacağını, sonraki komplikasyonlarını ve finale ereceği noktayı gayet iyi görüyor ve tavrını buna göre koyuyor.

Milletin bir bütün olarak sokağa çıkması, darbecilerin önünde aşılmaz bir set gibi durması, millet olma organizasyonuna sahip olduğumuzu bize gösterdi. Toplumun kimyasını, farklı kesimlerin arasına sokulmak istenen nifaklar ve beslenen kutuplaşma ile bozma girişimi son 15 yılın işi değil; ama başarılı olmadığı 15 Temmuz’da ortaya çıkmıştır.

Bütün oyun da bu “sürprizle” bozuldu zaten. Çünkü bütün bu böl/yönet taktikleri böyle bir altın vuruş anında toplumun seçilmiş yönetimine sahip çıkmaması, sinmesi veya birbirine düşmesi üzerine kurulmuştu.

Bu nedenle bu aşağılık işgal girişiminde yek vücud olan tüm kesimleri, kurumları amasız tebrik ve bu çoğulcu milli hattı tahkim etmek durumundayız ki; yapılan da budur.

Kurtuluş Savaşı’ndan beri yaşadığımız en büyük tehdidi deneyimledik. Bu tehdidi gerçekleştirenlerin amacı sadece yönetimi devralmak değildi. Mümkünse devralmak, değilse ülkeyi bir iç savaşa kadar sürüklemek ve Türkiye’yi bir bütün olarak rehin alamazlarsa, Suriyeleştirmek.

Türkiye’nin kontrol edilebilir bir yapıda kalması gerekiyor. Türkiye’yi güçlendirecek ve “uyuyan devi uyandıracak” hamleler yapıldığı an düğmeye basılıyor. Onların işini kolaylaştıran şey Erdoğan ve AK Parti’nin İslamcı geçmişiydi. Böylelikle dindarlara dönük önyargı ve korkular muhatabın yıpratılması ve yanlış anlaşılması için engin bir malzeme sunuyordu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Keşke o kadar basit ve kolay olsa… 26 Eylül 2020 | 261 Okunma Model çok net… 24 Eylül 2020 | 372 Okunma Basit bir tartışma değil… 19 Eylül 2020 | 279 Okunma Beceremedin Macron… 17 Eylül 2020 | 492 Okunma Bana dostunu söyle... 12 Eylül 2020 | 1.993 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar