Türkiye diplomatik sıçramalarla yükselecek..

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 3 Mayıs günü yaptığı Rusya ziyaretiyle iki lider bir yıl içinde beşinci kez görüşmüş oldu. Tabii zirvelerde yüz yüze görüşme...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 3 Mayıs günü yaptığı Rusya ziyaretiyle iki lider bir yıl içinde beşinci kez görüşmüş oldu.

Tabii zirvelerde yüz yüze görüşme dışında lüzumlu hallerde telefon diplomasisi sürekli devrede oldu.

Bu önemliydi, çünkü uçak krizi, bu krizin aşılması için gösterilen çabalar, bu çabaların sonucunda ilişkilerin normalleşmesi aşamasında menfur bir FETÖ suikastıyla Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Karlof hayatını kaybetmişti.

Türkiye’nin Rusya ile ilişkilerinin bozulması arzulanan bir durum olarak gözüküyordu. Rusya’nın Türkiye’nin tarihi kuzey komşusu olması bir yana, hem ekonomik ilişkiler, hem de Suriye’deki durum itibarıyla Rusya’nın Türkiye ile karşı karşıya getirilmesi planlanmıştı.

İki ülkenin liderleri çok önemli bir diyalog geliştirerek bu tuzakları bozmuş oldular. Son zirve de ilişkilerin normalleşme sürecini tamamladığı ve onun ötesine geçme aşamasına geldiğini ortaya kondu. İki lider bunu net bir dille ifade ettiler.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Keşke o kadar basit ve kolay olsa… 26 Eylül 2020 | 261 Okunma Model çok net… 24 Eylül 2020 | 372 Okunma Basit bir tartışma değil… 19 Eylül 2020 | 279 Okunma Beceremedin Macron… 17 Eylül 2020 | 492 Okunma Bana dostunu söyle... 12 Eylül 2020 | 1.993 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar