Türkiye bir DEVLET’tir... 

Dünyanın güçlü ve büyük devletlerinin birleşme yoluyla bu mertebeye geldiklerini, ancak hegemonya kurmak istedikleri coğrafyalarda bölünmeleri desteklediklerini görmek ne kadar ilginç değil mi? Çünkü...

Dünyanın güçlü ve büyük devletlerinin birleşme yoluyla bu mertebeye geldiklerini, ancak hegemonya kurmak istedikleri coğrafyalarda bölünmeleri desteklediklerini görmek ne kadar ilginç değil mi? 

Çünkü görmemek için kör olmak lazım. 

Amerika Birleşik Devletleri, Rusya Federasyonu, Avrupa Birliği, Birleşik Krallık vd… 

İspanya’da referandum konusunda merkezi hükümetin aldığı sert önlemlere bir itiraz geldiğini duydunuz mu şimdiye kadar? 

Ancak, her ne hikmetse, doğalgaz ve petrol yataklarının olduğu bölgeler ve İpek Yolu’nun geçeceği istikamet, zaten ya parçalanmış halde ya da mezhepsel, etnik çatışmalar veya işgal ile meşgul. Buradaki etnik veya mezhepsel bölünmeler üzerine ise Batı’da meşruiyet ve para taşıyan dev bir sektör var. 

Türkiye, Osmanlı’nın çözülmesiyle büyük bir reaksiyon göstererek, Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kurulmuş bir ülke; bizim ülkemiz. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Keşke o kadar basit ve kolay olsa… 26 Eylül 2020 | 261 Okunma Model çok net… 24 Eylül 2020 | 372 Okunma Basit bir tartışma değil… 19 Eylül 2020 | 279 Okunma Beceremedin Macron… 17 Eylül 2020 | 492 Okunma Bana dostunu söyle... 12 Eylül 2020 | 1.993 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar