Trafikte ulusal eylem planı...

Türkiye bu yıl en buruk Anneler Günü’nü yaşadı. Marmaris’te yaşanan feci kaza tüm ülkeyi yasa boğdu. 21’i kadın 24 insanımız yaşanmaması gereken bir kazada, mutlu bir günün arifesinde...

Türkiye bu yıl en buruk Anneler Günü’nü yaşadı. Marmaris’te yaşanan feci kaza tüm ülkeyi yasa boğdu. 21’i kadın 24 insanımız yaşanmaması gereken bir kazada, mutlu bir günün arifesinde arkalarında acılı birçok yakın bırakarak ebediyete intikal etti.

Allah rahmet eylesin. Mekânları cennet olsun.

Kaza hakkında savcılık soruşturma başlattı. Frenin boşalmış, yani araçta teknik bir arızanın yaşanmış olabileceği iddia ediliyor. Ancak midibüsün solladığı araçtan elde edilen kamera görüntüleri üzerinde yorum yapan trafik uzmanları, zaten riskli bir yolun tehlikeli bir virajında aracın çok hızlı gittiğini ifade ediyorlar. Görüntüleri izlediğinizde aracın çok hızlı yol aldığını, fren lambalarının yanmadığını, virajda sol şeritten kendisini sağ şeride almak istediğini görüyoruz.

O ağırlıktaki bir midibüs için virajdaki bu hız ve yapılan manevra aracın savrularak karşı şeride geçmesine yol açıyor. Sonrasında karşı şeritten de bariyerler aşılarak aşağıdaki yola düşme gerçekleşiyor. Aşağı yolda seyreden bir otomobil de midibüsün altında kalıyor.

Tam bir felaket.

İster araçta bir arıza baş göstermiş olsun, ister şoför hatası olsun, bu kaza bir ihmalin sonucu. Yani 24 insanımız önlenebilir bir kazada yaşamını yitirdi ve bizi en çok üzen mesele de bu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Keşke o kadar basit ve kolay olsa… 26 Eylül 2020 | 259 Okunma Model çok net… 24 Eylül 2020 | 372 Okunma Basit bir tartışma değil… 19 Eylül 2020 | 277 Okunma Beceremedin Macron… 17 Eylül 2020 | 491 Okunma Bana dostunu söyle... 12 Eylül 2020 | 1.992 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar