Sözcü zihniyeti Erdoğan’ın tırnağı dahi etmez...

Sayın Cumhurbaşkanı'nın Yenikapı Barış mitingindeki konuşmasında yerli ve milli kavramlarını dile getirmesi, bugün yaşanan siyasi/siyaset dışı mücadelenin tam ortasına oturduğu için çok...

Sayın Cumhurbaşkanı'nın Yenikapı Barış mitingindeki konuşmasında yerli ve milli kavramlarını dile getirmesi, bugün yaşanan siyasi/siyaset dışı mücadelenin tam ortasına oturduğu için çok ilgi çekti. Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın konuşmalarında “linç” için malzeme arayanlara yürek tüketip laf anlatmanın hiçbir anlamı yok. Lakin tartışma ve konu kıymetli. Devam etmekte fayda var.
Sanırım, Cumhurbaşkanı'nın konuşmalarından sonra en çok saldırıyı alan ikinci kesim, biz Milli Görüş'ten gelmeyen veya ırk olarak Türk veya din olarak Müslüman olmayan AK Partililer oluyor. Nitekim o konuşmadan sonra da, sosyal medya ve ardından diğer medya cenahlarında ağır ırkçı saldırılara maruz kaldık.

İlginçtir, şimdi bu kesimler, bir yandan AK Parti'nin monolitik, dışa kapalı, otoriter ve kendisinden başkasına tahammülü olmayan bir parti olduğunu iddia ederken, aynı anda, (cemaatin Sözcü gazetesinin dünkü ırkçı manşeti gibi) ırk, din, meşrep olarak farklı üyelerini öne çıkararak AK Parti'yi “yerli ve milli” olmamakla suçluyorlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Keşke o kadar basit ve kolay olsa… 26 Eylül 2020 | 261 Okunma Model çok net… 24 Eylül 2020 | 372 Okunma Basit bir tartışma değil… 19 Eylül 2020 | 279 Okunma Beceremedin Macron… 17 Eylül 2020 | 492 Okunma Bana dostunu söyle... 12 Eylül 2020 | 1.993 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar