Sömürge zihniyeti terk edilmedikçe...  

Başbakan Binali Yıldırım’ın dediği gibi, Ortadoğu’da en son ihtiyaç olan şey yeni bir krizdi. Zaten yeteri kadar ciddi sorunlar ve kan deryasının içinde boğulan bu talihsiz coğrafyanın yeni bir krizin...

Başbakan Binali Yıldırım’ın dediği gibi, Ortadoğu’da en son ihtiyaç olan şey yeni bir krizdi. Zaten yeteri kadar ciddi sorunlar ve kan deryasının içinde boğulan bu talihsiz coğrafyanın yeni bir krizin altından kalkması kolay olmayacaktı. 

Ancak bu kriz Katar’a yönelik ambargo ile başlatılmış oldu. 

Bugün dünyada pek çok sorunlu bölge var. Ama Allah korusun bir Üçüncü Dünya Savaşı’nı tetikleyecek üç fay hattı öne çıkıyor. Ortadoğu, Ukrayna ve Güney Pasifik hattı. 

Üç bölgede de ABD ve Rusya ana oyuncular olarak öne çıkıyorlar. 

Temel mesele, ekonomik kaynaklar üzerinde hâkimiyet kurulması olarak tezahür ediyor. İki büyük savaş sonrası kurulan dünya düzeni artık ayakta duramıyor. Büyük devletlerde bu durumun yarattığı tedirginlik var. Önümüzdeki 30 yıl içinde G7 bloğundaki altı ülkenin sıralamadan düşeceği öngörülüyor. 

Temel ittifaklar bozulduğu için, somut olaylar bazında bir ülke ile ittifak yapan diğer bir ülke, bir başka somut ola

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Keşke o kadar basit ve kolay olsa… 26 Eylül 2020 | 261 Okunma Model çok net… 24 Eylül 2020 | 372 Okunma Basit bir tartışma değil… 19 Eylül 2020 | 279 Okunma Beceremedin Macron… 17 Eylül 2020 | 492 Okunma Bana dostunu söyle... 12 Eylül 2020 | 1.993 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar