Onları “Reisçiler” değil, halk tasfiye ediyor…

Görüldüğü üzere, mesele artık daha çok Erdoğan/AK Parti ve onun arkasında duran kitlenin etkilenmesine kilitlenmiş halde. Aslında bu epeydir böyleydi; ancak daha mahçupca, masa altından tekmeler ve sureti haktan...

Görüldüğü üzere, mesele artık daha çok Erdoğan/AK Parti ve onun arkasında duran kitlenin etkilenmesine kilitlenmiş halde. Aslında bu epeydir böyleydi; ancak daha mahçupca, masa altından tekmeler ve sureti haktan görünen hamlelerle yapılmaktaydı.

Hamleler başarısız oldukça deşifre oluyor, deşifre oldukça Hasan Cemalleşiyorlar. 
Yan kanalda ise, Devlet Bahçeli’nin halli üzerinden MHP de bir operasyonun tamamlanmasına uğraşılmakta. 
CHP, kaset operasyonu ile formatlandı. Sözcü gibi gazeteler ve Kılıçdaroğlu’nun mezhepçi stratejisi ile beyaz Türkler ve Aleviler aynı anda marjinalleştirilmek isteniyor.

HDP, PKK’nın uzantısı olarak, o nereye savrulursa savruluyor zaten. PKK, Suriye’de bir devletçik karşılığında Türkiye’de içsavaş çıkarma ihalesini alalı beri, Kürtlerin ülke ile gönül/duygu bağları koparılmaya çalışılıyor. 
Bu aktörlere, ülke elitlerinin medyası, akademisi, odaları ve paralel örgütün organları zemin sağlama görevi üstlenmiş durumda. Bilinçli şekilde PKK’nın normalleştirilmesi kampanyasına el verdiler.

Bahoz Erdal’ın öldürülmüş olma ihtimali karşısında hepsinin birden nasıl yasa büründüğünü izlediniz. Hakkari’de ise PKK’nın üç çocuğumuzu daha öldürmesini es geçtiler. Çünkü “yere izmarit bile atmayan diktatörlük karşıtı PKK” algısı zarar görürdü.

Burada, siyasi yollardan Erdoğan’ı hal edemeyen ittifakın, PKK’nın şiddetine, olası Türk-Kürt, Sünni-Alevi çatışmalarına bel bağladığı açıkça görülüyor.

CHP ve HDP siyasi zemini tahrip ederken, aynı anda PKK/DHKP-C/DAEŞ sokağı terörize edecek ve çözülme gerçekleşecekti. 
Dörtlü resimde, onlar açısından sorun AK Parti ve henüz teslim olmayan Bahçeli’de…
MHP teslim alınırsa, ülkücü ve Kürt gençler sokakta karşı karşıya getirilecek. 
Ancak “sorun” hala bitmiş sayılmaz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Keşke o kadar basit ve kolay olsa… 26 Eylül 2020 | 261 Okunma Model çok net… 24 Eylül 2020 | 372 Okunma Basit bir tartışma değil… 19 Eylül 2020 | 279 Okunma Beceremedin Macron… 17 Eylül 2020 | 492 Okunma Bana dostunu söyle... 12 Eylül 2020 | 1.993 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar