O Atatürk portesi neyi gizliyor?

Köşe arkadaşım yazar Kurtuluş Tayiz “Atatürk’ün arkasına sakladıkları gerçek” isimli dünkü harika yazısıyla CHP ve HDP’nin beyaz Türk sosyolojisi üzerinde oynadığı...

Köşe arkadaşım yazar Kurtuluş Tayiz “Atatürk’ün arkasına sakladıkları gerçek” isimli dünkü harika yazısıyla CHP ve HDP’nin beyaz Türk sosyolojisi üzerinde oynadığı algı operasyonunu deşifre ediyordu: 

“Dindar çevreleri sistematik olarak ‘Atatürk’ düşmanı gösteren yayınların sebebi, seküler sosyolojiyi bu kesimden biraz daha uzaklaştırmak ve PKK/HDP’ye biraz daha yakınlaştırmak. Son günlerde artan ‘Atatürk’ tartışmalarının arka planında CHP’de yaşanan işte bu eksen kayması, siyasi mühendislik faaliyeti yatıyor. 

Dindar çevrelere yönelik gelişen ‘Atatürk’ baskısının sebebi de bu çevrelerde bir reaksiyon üretip bunu CHP’nin geliştirdiği yeni siyasi ittifaka tahvil etmek. Dindarları ‘Atatürk’ düşmanı göstererek CHP’nin geliştirdiği ittifak değirmenine su taşımanın hiçbir anlamı yok.” 

***

Bu mühendisliğin Kürt vatandaşlara dönük bir hassasiyetle en küçük

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Keşke o kadar basit ve kolay olsa… 26 Eylül 2020 | 259 Okunma Model çok net… 24 Eylül 2020 | 372 Okunma Basit bir tartışma değil… 19 Eylül 2020 | 278 Okunma Beceremedin Macron… 17 Eylül 2020 | 491 Okunma Bana dostunu söyle... 12 Eylül 2020 | 1.992 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar