Milletimiz anladı da...

ABD başta olmak üzere Batılı müttefiklerin Türkiye karşısındaki tutumlarının değişimini doğru okumak gerekiyor. Bir değişim olduğu ne kadar doğru veya varsa bu değişim hangi alanlarda...

ABD başta olmak üzere Batılı müttefiklerin Türkiye karşısındaki tutumlarının değişimini doğru okumak gerekiyor. Bir değişim olduğu ne kadar doğru veya varsa bu değişim hangi alanlarda gerçekleşti? 

1989’da Soğuk Savaş’ın bitişiyle içine girdiğimiz bir türbülans söz konusu. Bu Soğuk Savaş’ın danışıklı denemese de, alan paylaşımına dayalı bir konsensusta gittiği söylenebilirdi. Şüphesiz ciddi bir rekabet vardı ama bu rekabet paylaşılan alanların kesişme noktalarında sertleşiyordu. 

ABD, SSCB’yi Afganistan batağına çekerek çöküşü hızlandırma başarısını göstermişti. Böylelikle Kızılordu’nun İkinci Dünya Savaşı’ndaki tüm “kazanımları” geri alınmış oluyordu. Bunun karşılığında kaç kişinin öldüğü çok da önemli değildi. 1980’lerin The Independent gazetesinde Bin Ladin’in komünizme karşı mücadele veren özgürlük savaşçısı olduğu haberleri hâlâ hatırlardaydı. 

Türkiye İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra NATO dünyasında yer aldı. Küçük ekonomik yardımlar ve hurdaya çıkm

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Keşke o kadar basit ve kolay olsa… 26 Eylül 2020 | 261 Okunma Model çok net… 24 Eylül 2020 | 372 Okunma Basit bir tartışma değil… 19 Eylül 2020 | 279 Okunma Beceremedin Macron… 17 Eylül 2020 | 492 Okunma Bana dostunu söyle... 12 Eylül 2020 | 1.993 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar