Mesele Venezuela değil, anlamadın mı?

Venezeula’da yaşan darbeler süreci malum. ABD ve AB başta olmak üzere “demokratik” olmakla övünen ülkeler son seçimleri tanımayarak devlet başkanı olarak meclis başkanını tanıdıklarını...

Venezeula’da yaşan darbeler süreci malum. ABD ve AB başta olmak üzere “demokratik” olmakla övünen ülkeler son seçimleri tanımayarak devlet başkanı olarak meclis başkanını tanıdıklarını ilan ettiler. Maduro’yu destekleyen halk ve ordunun başkanın yanında durması ile darbe püskürtülmüş gözüküyor. Tabii müdahaleler devam edecek ve bu noktada belirleyici olan Venezuela halkının tavrı, Maduro’nun duruşu ve şüphesiz dünyanın alacağı pozisyon olacak. 

Söz konusu ister Mısır, ister Venezuela, ister başka bir ülke olsun, iki tür anlayışın kapışması yaşanıyor esasında. Demokrasi 4.0 ile sömürgecilik 4.0 arasındaki mücadele bu.

Ve sanıldığının aksine, mesele kişisel veya siyasi değil, ilkesel. Tıpkı Mursi gibi, Chavez veya Maduro’nun şahısları veya politik meşreplerini kollamak, sempati duymaktan ziyade, seçilmiş olana, yani o ülkenin zuhur etmiş milli iradesine bir dış müdahalenin kabul edilemeyeceği ilkesi bu. 

Zor zamanlarda insanları hata yapmaktan koruyacak o

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Keşke o kadar basit ve kolay olsa… 26 Eylül 2020 | 259 Okunma Model çok net… 24 Eylül 2020 | 372 Okunma Basit bir tartışma değil… 19 Eylül 2020 | 277 Okunma Beceremedin Macron… 17 Eylül 2020 | 491 Okunma Bana dostunu söyle... 12 Eylül 2020 | 1.992 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar