Kürtler baraj tehdidi ile rehin alınamaz...

Son kamuoyu yoklamalarına göre HDP yüzde bir buçukluk oy kaybına uğramış gözüküyor. Bu kaybın iktidar partisi için en avantajlı dönem olan son iki haftada giderilemeyeceği söylenebilir. Çünkü...

Son kamuoyu yoklamalarına göre HDP yüzde bir buçukluk oy kaybına uğramış gözüküyor. Bu kaybın iktidar partisi için en avantajlı dönem olan son iki haftada giderilemeyeceği söylenebilir. Çünkü seçim yaklaştıkça, hele iktidarda başarılı ve istikrarlı bir hükümet varsa, muhalefetin vaadi koalisyon ve kaos ise, gri oyların iktidar partisine yönelme eğilimi artıyor.
13 yıllık bir iktidar partisinin umulan veya beklenen şekilde hiçbir yorgunluk emaresi göstermiyor olması, iktidar partisinin aslında hâlâ muhalefet hareketi olma özelliğini koruyor olmasından ileri geliyor. 13 yıldır AK Parti'nin muhalefet tarafından yanlış analiz edildiğini, kibirli bir bakışla AK Parti'ye onda olmayan özellikler, zaaflar atfedildiğini, bunun ise muhalefetin başarısızlığını garantilediğini yazıyorum.
Çünkü muhalefetin başarısız olması gibi bir derdimiz yok. Ama maalesef onların da başarılı olma gibi bir derdi yok. Çünkü iktidarı halkta aramıyorlar. Derdimiz vesayet kulübüne dönüşmüş bu yapıların halkla yürüyen, sandığa saygı duyan, belirli noktalarda milli tepki verebilen, hâsılı kendi siyasi meşreplerince halkının iyiliğini isteyen muhalefet partilerine dönüşmeleri. Ancak bu bir türlü gerçekleşemiyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Keşke o kadar basit ve kolay olsa… 26 Eylül 2020 | 259 Okunma Model çok net… 24 Eylül 2020 | 372 Okunma Basit bir tartışma değil… 19 Eylül 2020 | 277 Okunma Beceremedin Macron… 17 Eylül 2020 | 491 Okunma Bana dostunu söyle... 12 Eylül 2020 | 1.992 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar