Kürt anaların serhildanı başlamıştır...

Hacire Akar anamızın başlattığı Diyarbakır Anneleri hareketi, tüm doğallığı ile hepimizi kuşattı. Hacire Ana oğlunu dağa kaçırılmadan teslim aldı. Bugün (dün) itibarıyla...

Hacire Akar anamızın başlattığı Diyarbakır Anneleri hareketi, tüm doğallığı ile hepimizi kuşattı. Hacire Ana oğlunu dağa kaçırılmadan teslim aldı. Bugün (dün) itibarıyla evlatlarını HDPKK’dan geri almak için HDP’nin kapısına dayanan aile sayısı 17 olmuştu. 

***

Hatırlarsanız, 2014 yazında aileler Diyarbakır Belediyesi önünde evlatları için oturma eylemi yapmışlar, Ekrem Dumanlı’yı binanın arka kapısından alan dönemin Belediye Başkanı Gültan Kışanak bu çileli Kürt ailelerin üzerine köpüklü su sıktırmıştı. 

***

Sözde solcularımızdan, sözde sanatçılarımızdan, sözde barış akademisyenlerinden, sözde susamamcılardan, CHP’den, Meral Akşener ve Temel Beyin utanç verici açıklamalarından bahsetmeyeceğim. Bunların hepsi yaşanması gerekenlerdir. Çürüme tamamlanmadan taze filiz sürmez. 

***

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Keşke o kadar basit ve kolay olsa… 26 Eylül 2020 | 261 Okunma Model çok net… 24 Eylül 2020 | 372 Okunma Basit bir tartışma değil… 19 Eylül 2020 | 279 Okunma Beceremedin Macron… 17 Eylül 2020 | 492 Okunma Bana dostunu söyle... 12 Eylül 2020 | 1.993 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar