Küflü yeni oyunu tanıyalım...    

Sömürgeci böl/yönet pratiklerinin artık ambalaj kaygısı bile gütmeden pervasızca uygulandığını herkes ifade ediyor. Bunun başlıca üç sebebi var. Bu yöntemler birkaç yüzyıldır...

Sömürgeci böl/yönet pratiklerinin artık ambalaj kaygısı bile gütmeden pervasızca uygulandığını herkes ifade ediyor. Bunun başlıca üç sebebi var. 

Bu yöntemler birkaç yüzyıldır uygulanıyor ve deşifre oldu. Bu ilki. 

İkincisi, “Sızıntlar çağında” hiçbir şey 50 yıl gizli kalmıyor, bu artık mümkün değil. 

Üçüncüsü ise, artık tek/çift değil, çok kutuplu bir dünyada yaşıyoruz. Dünyada küresel, bölgesel yeni kutuplar var. Zaten asıl sıkıntı da bu değişimde. 

Katar’a uygulanan ambargo da böyle bir oyunun bir parçasıydı. Ambargo açıklandıktan birkaç gün sonra zaten neyin niçin yapıldığı çoktan deşifre olmuştu. Dördüncü gününde ABD medyasında ambargonun neden başarısız olacağına dair yazılar boy göstermeye başlamıştı. 

Aslında, bu senaryo Trump’ın kılıç dansından sonra uygulanan bir şey değil. Obama döneminde İran desteklenerek mezhep gerginliği/savaşları üzerinden bir kontrol mekanizmasının temeli atılmıştı. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Keşke o kadar basit ve kolay olsa… 26 Eylül 2020 | 259 Okunma Model çok net… 24 Eylül 2020 | 372 Okunma Basit bir tartışma değil… 19 Eylül 2020 | 277 Okunma Beceremedin Macron… 17 Eylül 2020 | 491 Okunma Bana dostunu söyle... 12 Eylül 2020 | 1.992 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar