Koalisyon ve çatışmalara karşı mücadele sizsiz olmaz…

Cumhuriyet tarihinin her seçimi meşakkatli, heyecanlı ve zor olmuş, ama sandığa gidilebildiği ölçüde de ufuk açıcı sonuçlar doğurmuştur. Bu seçimlerin de bir ayrıcalığı yok. Sivil ve...

Cumhuriyet tarihinin her seçimi meşakkatli, heyecanlı ve zor olmuş, ama sandığa gidilebildiği ölçüde de ufuk açıcı sonuçlar doğurmuştur. Bu seçimlerin de bir ayrıcalığı yok. Sivil ve askeri bürokrasinin keyfine göre darbe yaptığı, sermaye ve medya oligarklarının hükümet indirip hükümet kurduğu bir ülkeden, sandıkların sonucu tayin ettiği bir seviyeye son 13 yılın demokratik kavgası sayesinde gelindi. Ak Parti vesayet odaklarının arka arkaya gelen hamlelerini aştıkça, sistem kendine gelmeye ve demokratik kurallar yavaş yavaş çalışmaya başladı.
Nihayetinde geldiğimiz bu nokta, tankın topun geri çekildiği, Gezi, 17/25 Aralık yolsuzluk susturucusu takılmış darbelerin veya 6/7 Ekim gibi etnik soslu kalkışmaların kifayetsiz kaldığı, piyasaya yeni oyunların sürüldüğü yeni bir aşamadır. 
Bu aşamanın da, aşılan tüm müdahale biçimlerine rağmen farklı bir darbe süreci olduğunu ifade edebiliriz. Türkiye'de AK Parti ile halk iradesinin güçlenmesine karşı mücadele eden vesayet koalisyonunun tüm hünerlerini siyaset ambalajı içerisinde bu seçimlerde sergilediklerini görüyoruz. Türkiye sorunları, birikmiş travmaları çok olan bir ülke ve AK Parti hem bu sorunları çözer, hem de ülkenin önünü açmaya, halk iradesini yegâne meşruiyet kaynağı olarak yerleştirmeye çalışırken, sırtlarında küfe olmayan, hukuk, hak ve adalet tanımayan bu koalisyon, üst akıldan aldığı tüm destekle AK Parti'ye saldırıyor.
Üç seçim öncesi ülkenin ekonomik verilerinin cumhuriyet tarihinin en parlak oranlarına ulaştığı, Çözüm Süreci'nin çok olumlu gittiği bir aşamada yaşadığımız Gezi, 17/25 ve 6/7 Ekim gibi yıkıcı kalkışmaların hayatın olağan akışına uymadığı ortadaydı. 30 Mart yerel seçimlerinde darbenin tutmadığı anlaşılınca hemen B ve C planları devreye girdi. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Keşke o kadar basit ve kolay olsa… 26 Eylül 2020 | 261 Okunma Model çok net… 24 Eylül 2020 | 372 Okunma Basit bir tartışma değil… 19 Eylül 2020 | 279 Okunma Beceremedin Macron… 17 Eylül 2020 | 492 Okunma Bana dostunu söyle... 12 Eylül 2020 | 1.993 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar