Kılıçdaroğlu’nun “Yalan Rüzgarları” sezon finali yapıyor...

Türkiye belki de ilk defa bu kadar geniş boyutta anayasa tartışıyor. Bir süredir sahada anayasa değişikliğini anlatmak üzere milletimizin her kesimiyle, kahvelerde, evlerde, salonlarda, dükkanlarda, sokak ve meydanlarda, üniversitelerde...

Türkiye belki de ilk defa bu kadar geniş boyutta anayasa tartışıyor. Bir süredir sahada anayasa değişikliğini anlatmak üzere milletimizin her kesimiyle, kahvelerde, evlerde, salonlarda, dükkanlarda, sokak ve meydanlarda, üniversitelerde bir araya geliyoruz. Tanıtım broşürleri ilk defa bu kadar çok talep ediliyor. İnsanlar anlamak, anlatmak, konuşmak istiyor.

Bunun çok değerli bir süreç olduğunu düşünüyorum. Millet kendisini nasıl yöneteceği ile ilgili önemli bir reformu sahiplenmiş durumda. Bu da demokrasimiz için büyük bir kazanç. Neden kazanç? Çünkü tepeden aşağı şekillenmiş bir sistem, bu kez millet iradesini esas alarak aşağıdan yukarıya yeniden inşa ediliyor. Kendi elbisemizi kendimiz biçiyor, dikiyoruz.

Bu sürecin demokratik özgüveni artıracağı ortada. Zaten son 15 yıldır, Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde “Bu millet, bu devlet adam olmaz” şeklinde bize dayatılan “öğrenilmiş çaresizliği”üzerimizden sıyırıp atıyoruz. Erdoğan’ın liderlik ve söylem tarzının çaresizlik lanetini kırdığını görüyoruz. Nitekim 15 Temmuz’da imkânsız bir işi başararak işgali önlemenin bilinci de bu uyanıştan ve tarihsel kodlarımızdan neşet etmişti.

CHP’nin başını çektiği “Eski Türkiye”nin hayaleti de bir yandan paçalarımızdan bizleri aşağı çekmek için her türlü yola başvuruyor. “Yeter söz milletin!” diyerek iktidar olan Demokrat Parti döneminin de yalanlarla bezenen bir süreçte darbeyle sona erdirilmesinde yine CHP ön plandaydı. 28 Şubat’ta da öyleydi, 27 Nisan muhtıra sürecinde de CHP müesses nizamla, millete karşı geliştirilen gayrimeşru pratiklerin hep içinde oldu.

Şimdi de millet iradesini hükümet sisteminin kalbine doğrudan yerleştiren anayasa değişikliği önlemek için çalışıyor. Hem de her türlü birleşenle hiçbir ilke gözetmeden ortaklığa giderek.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Keşke o kadar basit ve kolay olsa… 26 Eylül 2020 | 261 Okunma Model çok net… 24 Eylül 2020 | 372 Okunma Basit bir tartışma değil… 19 Eylül 2020 | 279 Okunma Beceremedin Macron… 17 Eylül 2020 | 492 Okunma Bana dostunu söyle... 12 Eylül 2020 | 1.993 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar