Kesin bilgi, bu siteleri lütfen yayalım..

Son yıllarda, ama özellikle de 2013 başından beri, siyaseti etkilemenin en merkezi kaldıracı dezenformasyon oldu. Eskiden de öyleydi diyeceksiniz, ama öyle değil. Öyle böyle değil, hepiniz şahitsiniz. Kara propaganda, psikolojik harp...

Son yıllarda, ama özellikle de 2013 başından beri, siyaseti etkilemenin en merkezi kaldıracı dezenformasyon oldu. Eskiden de öyleydi diyeceksiniz, ama öyle değil. Öyle böyle değil, hepiniz şahitsiniz. Kara propaganda, psikolojik harp ve karakter suikastı yöntemleri bir yan unsur değil, merkezi strateji haline geldi. Böyle bir ahlaksızlık 28 Şubat'ta bile yaşanmamış, evet pespayelikler diz boyu olmuştu ama, mesela merhum Erbakan'ın ailesi en azından lincin dışında tutulmuştu.

2013'ün başında, daha önce kurulan ittifaklar ve masa altı tekmeler Çözüm Süreci'nin engellenmesi ve ilan edilmesiyle sarih hal aldı. Çünkü herkes, ama özellikle Yeni Türkiye düşmanları çok iyi biliyorlardı ki, bin yıl sonra yapılacak ikinci bir Türk/Kürt ittifakı, sadece Türkiye'yi uçurmayacak, Ortadoğu'da Sykes-Picot sömürge paradigmasını çökertecek, Birinci Dünya Savaşı resmen son erdirilmiş olacaktı. Haliyle sadece Türkiye'yi paralel örgüt üzerinden yeni ve daha tehlikeli bir vesayete almak isteyen lobiler değil, kendi Kürtlerini memnun edemeyen İran, Irak ve Suriye'deki mahfiller de telaşlandı.

Tabii bu arada Türkiye on üç yılda ihracatını beş kat arttırıyordu. Savunma sanayiinde yerli üretim hızla yükseliyor, faizler düşüyor, Türkiye dünya piyasasından daha fazla pay alıyordu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Keşke o kadar basit ve kolay olsa… 26 Eylül 2020 | 259 Okunma Model çok net… 24 Eylül 2020 | 372 Okunma Basit bir tartışma değil… 19 Eylül 2020 | 278 Okunma Beceremedin Macron… 17 Eylül 2020 | 491 Okunma Bana dostunu söyle... 12 Eylül 2020 | 1.992 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar