Kaosa geçit yok…

Milletimizin başı sağolsun. Atatürk Uluslararası Havalimanı’nda kendisini yeniden vahşice gösteren DAEŞ terörü sivilleri hedef alan son yılların en ağır saldırısı. Kelimeler kifayetsiz; ancak tam...

Milletimizin başı sağolsun. 
Atatürk Uluslararası Havalimanı’nda kendisini yeniden vahşice gösteren DAEŞ terörü sivilleri hedef alan son yılların en ağır saldırısı.

Kelimeler kifayetsiz; ancak tam bu noktada kelimelere güvenmek ve konuşmaya devam etmek gerekiyor. 
Mümkün olsa da Türkiye’yi birkaç bin kilometre kuzeye veya batıya hareket ettirebilseydik, yaşadığımız sorunların birçoğu söz konusu bile olmayacaktı. 
Evet, coğrafya kaderdir sözü gerçekten doğru. Bu kaderi olumlu bir çizgide tutmak da o coğrafyada yaşayan bizlere düşüyor.

Ortadoğu’da taşlar yerinden oynarken, bundan etkilenmemek mümkün değildi. Türkiye’nin yapabileceği, bu etkiyi azaltmak ve bölgede istikrar unsuru olmaya devam etmekti. Bunu elinden geldiğince yapmaya çalıştı, çalışacak. 
Rusya’nın da açıklaması o ki, bu alçak saldırı, Türkiye’nin bu istikrar rolüne karşı yapılmıştır. Özellikle Rusya ile yakınlaşma, İsrail ile Gazze anlaşmasından hemen sonra.

Türkiye’nin aynı anda hem DAEŞ, hem PKK, hem irili ufaklı sol örgütler ve paralel yapının hedefinde olmasının böyle bir anlamı var. Sorunlu coğrafyaya komşu bir demokrasi olmak, diktatörler, vekalet savaşları ve terörist gruplar arasında oynanan oyun, bu tarihi kırılmanın bizi sert biçimde etkilemesine yol açıyor. 
Bazılarının dediği gibi, sırtımızı olup bitene çevirip etliye sütlüye karışmamamız halinde her şeyin güllük gülistanlık olacağına dair çocukça öneriler geçerli değil.

İki büyük savaş sonrası açık kalan hesapların kapatılmaya çalışıldığı, ilan edilmemiş bir üçüncü savaşın içindeyiz aslında. Biraz objektif olanlar, hemen yanı başımızda oluşan bu cehennemin etkilerinin başarılı şekilde minimize edildiğini görecektir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Keşke o kadar basit ve kolay olsa… 26 Eylül 2020 | 261 Okunma Model çok net… 24 Eylül 2020 | 372 Okunma Basit bir tartışma değil… 19 Eylül 2020 | 279 Okunma Beceremedin Macron… 17 Eylül 2020 | 492 Okunma Bana dostunu söyle... 12 Eylül 2020 | 1.993 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar