İlk kilise...

İstanbul Süryani Kadim Vakfı Mor Efrem Süryani Kadim Ortodoks Kilisesi’nin temeli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla 3 Ağustos günü atıldı. Ülkemiz tarihi için müstesna...

İstanbul Süryani Kadim Vakfı Mor Efrem Süryani Kadim Ortodoks Kilisesi’nin temeli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla 3 Ağustos günü atıldı. Ülkemiz tarihi için müstesna bir gündü; haberlerde “Sıfırdan inşa edilecek ilk Süryani kilisesi” diye geçiyor; doğru değil, ne Süryani ne de başka bir milletten cumhuriyet tarihinde bugüne kadar hiçbir kilise inşa edilmiş değil. Bu ilki olacak.* Hayırlısı olsun. 

Tabii yine bazı aklıevveller veya yeminli Erdoğan düşmanları, “Canım ne var ki bunda” diye mevzuyu değersizleştirmeye çalışabilirler. 

Şöyle anlatalım; AK Parti dönemi öncesinde, yani bu ülkeyi laikçi-elitist müesses nizamın yönettiği dönemlerde bırakın bir kilise inşa etmeyi, yıkılan, acil onarım gerektiren ibadethanelere, vakıf akarlarına çivi çakılması bile yasaktı. Zaten o çiviyi çakacak vakıfların zayıflatılması için 36 Beyannamesi denen faşist uygulama ile mallara devletçe el konuyordu. 

İşte o günlerde benim babam

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Keşke o kadar basit ve kolay olsa… 26 Eylül 2020 | 261 Okunma Model çok net… 24 Eylül 2020 | 372 Okunma Basit bir tartışma değil… 19 Eylül 2020 | 279 Okunma Beceremedin Macron… 17 Eylül 2020 | 492 Okunma Bana dostunu söyle... 12 Eylül 2020 | 1.993 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar