Hollanda’dan bayat bir oyun daha…

Her şey çok net biçimde gelişti. Hatırlayacak olursanız, anayasa değişikliği referandumu kapsamında Türk bakanların katılacağı toplantıların iptal edilmesinin ardından Hollanda, Dışişleri...

Her şey çok net biçimde gelişti. Hatırlayacak olursanız, anayasa değişikliği referandumu kapsamında Türk bakanların katılacağı toplantıların iptal edilmesinin ardından Hollanda, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun uçağının uçuş iznini iptal etmişti. Bunun ardından Hollanda’ya karayolu ile giden Aile Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın aracının Rotterdam Büyükelçiliği’ne girmesine izin verilmedi. Türkiye tepkisini “İzindeki Hollanda Büyükelçisi bir süre geri dönmesin!” şeklinde gösterdi. 

Türkiye haklı olarak özür talep ediyor, Hollanda buna yanaşmıyordu. 5 Şubat’ta ise kriz bir boyut daha kazandı. Hollanda hükümeti, Mart 2017’den beri Türkiye’de görev yapmasına izin verilmeyen Hollanda’nın Ankara Büyükelçisi’ni resmen geri çekme kararı aldı. Türkiye’nin Hollanda’ya yeni bir büyükelçi atamasına da izin verilmeyecekti. 

İşte bu kriz böyle devam ederken, Hollanda Parlamentosu 1915 Tehciri’nin soykırım olduğuna dair bir tasarıyı perşembe günü kabul etti. 

O

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Keşke o kadar basit ve kolay olsa… 26 Eylül 2020 | 261 Okunma Model çok net… 24 Eylül 2020 | 372 Okunma Basit bir tartışma değil… 19 Eylül 2020 | 279 Okunma Beceremedin Macron… 17 Eylül 2020 | 492 Okunma Bana dostunu söyle... 12 Eylül 2020 | 1.993 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar